Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaboravljeni slučaj

Policajci idu u zatvor: Brutalno prebili pijanog vozača, slomili mu rebra, razderali trbušnu opnu i slezenu...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Davor Zunic/Cropix
Tri prometna policajca riječke policije osuđena su na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda pijanom vozaču.

Slučaj policijskog premlaćivanja pijanog vozača iz Rijeke iz rujna 2015. godine dobio je sudski epilog. Tri policajca, I. S., D. K. i S. Ž., osuđena su na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Riječaninu I. Ž., zbog kojih mu je život doveden u opasnost. 

Vozača su zaustavili zbog teškog kršenja prometnih pravila, shvatili da je vidno alkoholiziran te ga, kako se to službeno kaže, uz sredstva prisile priveli u policijsku postaju. 

Šest dana kasnije taj je vozač zaprimljen u bolnicu s po život opasnim ozljedama. Utvrđen mu je prijelom pet rebara, razdor trbušne opne i slezene te krvarenje u trbušnoj šupljini, a život mu je spašen hitnom operacijom, piše Novi list

Optužnica protiv trojice policajaca podignuta je 2016., a sada je tek donesena prvostupanjska osuđujuća presuda. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održani i prosvjedi Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg

Tijekom suđenja policajci i njihovi kolege tvrdili su da nije bilo neprimjerene fizičke sile, a svjedočilo je i dvoje djelatnika hitne medicinske službe koje je interveniralo na poziv policije zbog upotrebe sile prilikom privođenja. Djelatnici hitne tvrdili su da tada nisu uočili nikakve ozljede. 

Oštećeni je, međutim, tvrdio da su ga cipelarili, udarali policijskim palicama i šakama u trbuh i prilikom privođenja i kasnije u postaji. Troje sudskih vještaka utvrdilo je da su njegove ozljede nastale upravo zbog postupanja policajaca. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene