Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed

FOTO Fizički napad na Markovu trgu: "Pogledajte tko vas plaća, transrodnog boga stavili ste na novčanicu"

Prosvjed Možemo
Prosvjed Možemo Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Prosvjed Možemo Prosvjed Možemo Foto: Damjan Tadic/Cropix Prosvjed Možemo Prosvjed Možemo Foto: Damjan Tadic/Cropix Prosvjed Možemo Prosvjed Možemo Foto: Damjan Tadic/Cropix Prosvjed Možemo Prosvjed Možemo Foto: Damjan Tadic/Cropix +5 Prosvjed na Markovu trgu zbog imenovanja Ivana Turudića - 19 Galerija 1/10 >>
Zastupnici stranke Možemo! probdjeli su noć na Markovu trgu, a sve s ciljem kako bi javnosti i vladajućima iskazali nezadovoljstvo činjenicom što Vlada Andreja Plenkovića i dalje inzistira na imenovanju Ivana Turudića za šefa DORH-a.

U Hrvatskom saboru danas će se glasati o prijedlogu Vlade da se Ivana Turudića imenuje glavnim državnim odvjetnikom. 

Prosvjed Možemo! započeo je u utorak oko 11 sati ujutro kada su  najavili da će tamo biti sljedeća 22 sata. Objasnili su kako su se na taj čin odlučili jer se protive izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici zbog nesreće - 3 Kod čvora Zagreb istok Velika gužva na zagrebačkoj obilaznici: Zbog dviju nesreća vozi se u koloni

Jutros je prosvjednicima pristupio nepoznati muškarac, počeo ih je vrijeđati, a jednoga je člana i fizički napao. 

"Pogledaj 'ko vas plaća, pa ste stavili, svog transrodnog Boga ste stavili na novčanicu! J*** vam mater smrdljivu, da vam j***! Nisam ja plaćen od nikog, majmune, vi ste plaćeni, ja sam došao ovdje kao predstavnik naroda", urlao je muškarac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorila policija FOTO Traži se muškarac s fotografije: "Jeste li uočili da vas promatra crni tip?"

Iz Možemo! su poručili i kako ne znaju hoće li se danas pojaviti na glasanju u Saboru kad je ionako već odlučeno tko će biti državni odvjetnik.

  Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

Sandra Benčić objavila je fotografiju oko 3:30 ujutro. "Pola 4... svježi ko rosa!" napisala je. 

Pored članova stranke Možemo!, Benčić je podržala i saborska zastupnica iz redova stranke Centar Dalija Orešković, a sinoć ih je posjetio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Ove informacije koje su objavljene po mom ga mišljenju toliko inkriminiraju da više ne bi smio biti ni sudac, a kamoli glavni državni odvjetnik. To je sada potpuno rasturanje povjerenja u pravosuđe, koje je ionako na najnižim granama u odnosu na sve institucije u ovoj državi", ocijenio je Tomašević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene