Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Turudić

Možemo! na Markovu trgu ostaje cijelu noć, reagirao HDZ: "Predlažemo Benčić da se veže lancima, igrokaz bi bio efektniji!"

Uoči glasanja Sabora o tome hoće li sudac Ivan Turudić postati novi glavni državni odvjetnik članovi platforme Možemo! stali su na Markov trg. Pozivaju građane koji su protiv tog imenovanja da im se pridruže.

Nakon jučerašnje odluke Andreja Plenkovića da ostaje pri Ivanu Turudiću kao kandidatu za šefa DORH-a članovi stranke Možemo! odlučili su pokazati svoje protivljenje tome.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Di si radosti? Ivan Turudić je novi glavni državni odvjetnik: Pogledajte kako stoji u našoj anketi

Uoči glasanja za glavnog državnog odvjetnika koje će biti u srijedu u Saboru platforma Možemo! odlučila je sljedeća 22 sata stajati na Markovu trgu te poziva sve građane da im se pridruže.

 

"Nažalost, kako su nam ukrali institucije i državu, ukrali su nam i Markov trg, na kojem se više ne možemo spontano okupiti. Ali čuli smo vas da želite pružiti otpor i zato ćemo mi iz Možemo! sljedeća 22 sata za vas stajati ovdje na Markovu trgu i pružati otpor. Za svakoga od vas u ovoj zemlji kojemu se duboko zgadila cijela situacija i s Vladom i s pravosuđem", rekla je Sandra Benčić, koordinatorica Možemo! te pozvala sve građane da ih dođu barem pozdraviti i podržati.

Ustvrdila je da su nakon odluke premijera Andreja Plenkovića da ostaje pri kandidaturi Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, sve Turudićeve laži postale Plenkovićeve laži.

"Budući da su zabranili okupljanje i ukrali nam Markov trg, i građani ovamo više ne smiju, mi ćemo stajati ovdje za svakoga tko bi to također želio, a kome je to Andrej Plenković zabranio. Svi koji mogu doći s druge strane ograde, neka dođu i neka pokažu da bi i oni stajali kad bi mogli, a moći ćete jer ćemo maknuti i ovu ogradu, jer ćemo vratiti institucije i demokracije i ukradenu državu", komentirala je Benčić i dodala kako smatra da u toj šaradi, kako je nazvala sutrašnje glasanje Sabora za glavnog državnog odvjetnika, ne bi trebalo ni sudjelovati.

Smatra da Turudić nema temeljne uvjete da bude glavni državni odvjetnik, te da ne bi smio biti ni sudac.

"Čovjek laže, druži se s kriminalcima i evidentno je utjecao na stvari na koje nije smio utjecati”, kazala je.

"Radi se o izboru koji to nije", dodala je i zaključila da je sve što se događa u vezi s Turudićem razlog za premijerovu ostavku.

"Plenković je premijer koji ništa ne zna. On je jučer na pressici stoput ponovio 'ne znam'. To nije izgovor, to je razlog za ostavku. Ako on ne vidi u porukama da je Turudić lagao, to je razlog za njegovu ostavku", zaključila je Benčić.

Reagirao HDZ

“Hoće li Sandra Benčić pozvati građane da dođu na Trg svetog Marka podržati najveći porez na plaće u Hrvatskoj – harač koji su proturazvojni možemosi nabili Zagrepčanima? Predlažemo gospođi da se slobodno opet veže lancima, kao što je to činila kad je prosvjedovala nakon potresa, dok se u to vrijeme premijer Andrej Plenković borio i izborio za golema europska sredstva za obnovu. S lancima i valjanjem po podu igrokaz bi joj bio još efektniji! A i molimo je da tijekom noći – dok budno dežura – napokon pošalje Europskoj komisiji onu najavljenu prijavu protiv Vlade RH i HDZ-a i da još jednom napadne hrvatsku policiju za “nasilje nad ilegalnim migrantima”. I neka svečano proglasi zabranu rada i javnog djelovanja svima koji su bili protiv Lex Perković, a za izručenje udbaških zločinaca! I pitanje za kraj: Hoće li se vezati lancima i na Jakuševcu?”, pitaju se iz HDZ-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene