Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorila policija

FOTO Traži se muškarac s fotografije: "Jeste li uočili da vas promatra crni tip?"

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Traži se muškarac s fotografije Traži se muškarac s fotografije Foto: PU Splitsko-dalmatinska Traži se muškarac s fotografije Traži se muškarac s fotografije Foto: PU Splitsko-dalmatinska Traži se muškarac s fotografije Traži se muškarac s fotografije Foto: PU Splitsko-dalmatinska +0 Traži se muškarac s fotografije Galerija 1/5 >>
PU splitsko-dalmatinska pokrenula je akciju pod nazivom "Traži se muškarac s fotografije" u kojoj želi osvjestiti građane od opasnosti koje vrebaju na internetu.

PU splitsko-dalmatinska predstavila je zanimljivu akciju pod nazivom "Traži se muškarac s fotografije".

Riječ je o akciji u kojoj policija želi osvijestiti građane o opasnostima lažnih mailova, SMS-ova, računa, sumnjivim ponudama koje mogu oštetiti budžet građana.

"Jutros za vrijeme putovanja u školu ili na posao autobusima javnog gradskog prijevoza Promet d.o.o., jeste li uočili da vas promatra crni 'tip' koji skriven iza računala ili mobitela vreba vaš novac? S plakata i infomaterijala postavljenih u autobusima gleda vas sumnjivi crni muškarac iza računala, spreman ukrasti vaš novac.

Ne dopustite mu da vas okrade za vrijeme dok na internetu kupujete ili prodajete stvari, želite platiti račune ili pokušavate obaviti poslove. Ne dopustite mu da lažnim mailovima, SMS-ovima, lažnim računima, 'odličnim' ponudama zarade ili romantične veze, bespovratno otme vaš novac.

Ako ga danas tijekom dana sretnete za vrijeme vožnje autobusom, kliknite na QR kod i skinite na svoj mobitel aplikaciju "SafetyNet-Bitka za sigurnost". To je prvi korak koji trebate napraviti kako biste imali pravu informaciju kako se zaštititi. Nakon toga dodatno se informirajte na stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

I zapamtite: Oprezno prije klika!

Čuvajte svoje osobne podatke i svoju imovinu od nepoznatih likova s weba.

Ovu bitku možemo dobiti samo zajedno!", stoji u objavi PU Splitsko-dalmatinske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene