Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Obrovca

Vojska čisti poligon s kojeg je češki dječak uzeo bombu i poginuo: "Poduzimamo sve mjere sigurnosti"

Table s upozorenjima
Table s upozorenjima Foto: Hrvatski planinarski savez
Oružane snage dodatnu pretražuju vojni poligon s kojeg je češki dječak uzeo bombu i poginuo.

Ministarstvo obrane (MORH) je u odgovoru na upit Dnevnika Nove TV ustvrdilo da Oružane snage RH poduzimaju sve mjere sigurnosti na vojnim poligonima uoči, za vrijeme i nakon vojnih vježbi da bi se izbjegli neželjeni događaji te je još jednom izrazilo žaljenje zbog stradavanja djeteta iz Češke koje je s poligona uzelo bombu.

"Prije svega, ističemo kako se nakon svake vojne vježbe koja uključuje bojevo gađanje posvećuje posebna pozornost pronalasku neeksplodiranih sredstava te se provodi pirotehnička sanacija terena", odgovorio je MORH.

"Nakon nedavnog tragičnog događaja, a u cilju još veće sigurnosti i za civile i za pripadnike Hrvatske vojske na vojnom poligonu 'Josip Markić', Oružane snage RH poduzimaju dodatne sigurnosne mjere u eventualnom pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na vojnom poligonu 'Josip Markić'", dodaje se.

Pročitajte i ovo Muškarac kojeg policija sumnjiči za napad Kraj potrage Uhićen je muškarac koji je šipkom udario ženu i zatim je silovao

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden katastrofalna debata Šok za Demokrate! Utjecajni medij pozvao Bidena da odustane od Bijele kuće

Oružane snage su obustavile sve vojne vježbe s bojevim gađanjem na spomenutom vojnom poligonu dok se dodatno ne pregleda i očisti od eventualnih zaostalih neeksplodiranih sredstava, što je u tijeku, a dodatne ploče upozorenja su u postupku postavljanja.

"Naglašavamo kako Ministarstvo obrane i Oružane snage RH kontinuirano i pravovremeno obavještavaju javnost, naročito lokalno stanovništvo u blizini vojnih poligona, o vojnim vježbama. Na taj način želimo da se svi građani zatečeni na područjima blizu vojnih poligona Oružanih snaga RH, osjećaju sigurno, te apeliramo da se poštuju upozorenja na postavljenim pločama, a koja će biti i multiplicirana", zaključuje se u odgovoru MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene