Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj potrage

Uhićen je muškarac koji je šipkom udario ženu i zatim je silovao

Uhićen je muškarac kojeg se sumnjiči da je šipkom udario ženu i zatim je silovao.

Splitsko-dalmatinska policija uhitila je muškarca koji je ženu udario metalnom šipkom i zatim ju silovao.

"Svjesni činjenice da ovakva vrsta djela uznemiruju javnost i negativno utječu na osjećaj sigurnosti kod građana, od događaja do danas utvrđivanje identiteta osobe, njegov pronalazak i uhićenje bio je prioritet ove policijske uprave i policijskih službenika koji su provodili istraživanje", objavila je policija.

"Iscrpno istraživanje koje je uključivalo veliki broj provedenih mjera i radnji, analiza pregleda videonadzora, posebno operativan rad policijskih službenika na terenu, jučer je uspješno dovršeno pronalaskom 34-godišnjeg muškarca u odnosu na kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela", dodaje se.

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden katastrofalna debata Šok za Demokrate! Utjecajni medij pozvao Bidena da odustane od Bijele kuće

Policajci su ga u petak pronašli i uhitili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Pronađen je na području Splitsko-dalmatinske županije, a na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana i vozila kojeg koristi.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnji muškarac, prema unaprijed stvorenoj namjeri, uporabom sile odnosno uporabom opasnog oruđa, oštećenoj nanio teške tjelesne ozljede i nad njom izvršio spolno izjednačenu radnju, čime je počinio kazneno djelo "Teška kaznena djela protiv spolne slobode" opisano u članku 154. stavku 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo "Teška tjelesna ozljeda" opisano u članku 118. stavku 1. Kaznenog zakona, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Jahta u gradskoj luci potonula na bok - 11 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gust dim iznad Makarske: Usred noći se zapalila jahta na rivi, na plovilu bile tri osobe

Jutros je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

"Dovršetak kriminalističkog istraživanja ove vrste kaznenih djela i pronalazak počinitelja uvijek su prioritet policije", zaključila je policija u objavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene