Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava i palež

USKOK optužio četvorku: Palili automobile, napravili kaos u ugostiteljskom objektu, prijetili...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
USKOK je optužio četvoricu muškaraca zbog paljenja osobnih automobila i oštećivanja ugostiteljskog objekta. Sa svojim su se žrtvama sukobili zbog dodjele koncesije na pomorsko dobro.

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (u dobi od 24, 37, 36 i 35 godina). Tereti ih se da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u sastavu zločinačkog udruženja.

Drugooptuženog i trećeoptuženog tereti se da su krajem 2022. i početkom 2023. godine u zajedničko zločinačko djelovanje povezali četvrtooptuženog i prvooptuženog.

Namjeravali su se osvetiti dvojici muškaraca s kojima su se sukobili zbog dodjele koncesije na pomorsko dobro u Staroj gradskoj luci u Dubrovniku te ih natjerati na odustajanje od natječaja za dodjelu koncesije.  

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HALMED Povlači se serija lijekova s tržišta, sumnja se u neispravnost

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici

Četvorica muškaraca dogovorila su se zapaliti osobne automobile jednog od muškaraca te razbiti ugostiteljski objekt drugoga. USKOK ih tereti da su bili svjesni potencijalne opasnosti koju bi požar mogao predstavljati za druge ljude i imovinu. 

Četvrtooptuženog se tereti da je pucao iz pištolja po ugostiteljskom objektu i tako razbio prozore, dok je prvooptuženi u zamjenu za otpis duga od gotovo četiri tisuće eura pristao zapaliti automobile. Vatra se nije proširila na obližnje aute zahvaljujući brzoj reakciji stanara ulice, stoji u USKOK-ovu izvješću. 

Drugooptuženog i trećeoptuženog tereti se i da su vlasnika objekta prisiljavali da im prepiše udio u trgovačkom društvu. Odlazili su u njegov ured prijetiti mu te su mu slali i prijeteće poruke, no muškarac ih je prijavio policiji. 

Županijski sud u Splitu usvojio je prijedlog USKOK-a za produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene