Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitra reakcija

Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici

Otkrivanje dokumenata u slučaju koji uključuje preminulog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina ponovno je skrenulo pozornost na dvojicu bivših predsjednika.

Stotine stranica dokumenata sadrže e-poruke i transkripte iskaza koji se odnose na slučaj koji je pokrenula Virginia Roberts Giuffre, koja je tvrdila da ju je Epstein seksualno zlostavljao kao maloljetnicu. Također je navela da je Ghislaine Maxwell pomagala u zlostavljanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Policajci na izlazu s autoceste zaustavili stranca: Ostali u šoku kada je krenuo puhati

Bill Clinton spominje se u dokumentima uz druga poznata imena, uključujući poznatog odvjetnika Alana Dershowitza i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Upitan za komentar o dokumentima, Angel Urena, Clintonov glasnogovornik, rekao je za Newsweek da se ništa nije promijenilo otkako je objavio izjavu o Epsteinu 2019. godine.

Tada je njegov glasnogovornik poručio da Clinton "ne zna ništa" o užasnim zločinima Jeffreyja Epsteina. 

"U 2002. i 2003. predsjednik Clinton imao je ukupno četiri putovanja zrakoplovom Jeffreyja Epsteina: jedno u Europu, jedno u Aziju i dva u Afriku, što je uključivalo zaustavljanja u vezi s radom Zaklade Clinton",  poručeno je tada u priopćenju, a napominje se da su osoblje, pristaše zaklade i Clintonova tajna služba putovali s bivšim predsjednikom.

"Imao je jedan sastanak s Epsteinom u njegovu uredu u Harlemu 2002. godine, a otprilike u isto vrijeme jednom je nakratko posjetio Epsteinov stan u New Yorku s članom osoblja i zaštitarom", pisalo je također u priopćenju.

"Nije razgovarao s Epsteinom više od desetljeća", poručeno je tada u izjavi, "i nikada nije bio na otoku Little St. James, Epsteinovu ranču u Novom Meksiku ili njegovoj rezidenciji na Floridi."

Pročitajte i ovo Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Na bolovanju je Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka se obdukcija U moru kod Umaga pronađeno tijelo: Policija utvrđuje identitet muškarca

Glasnogovornik Donalda Trumpa Steven Cheung odgovorio je nakon što je bivši predsjednik imenovan u objavi sudskih dokumenata rekavši da su sve tvrdnje u vezi s Trumpovim odnosom s Epsteinom "temeljito razotkrivene".

Trump i Epstein bili su prijatelji, a republikanac je 2002. godine za New York magazin rekao da poznaje Epsteina 15 godina i da je odličan tip. Također je nekoliko puta letio njegovim avionom, iako se ogradio od svojih komentara nakon Epsteinova uhićenja i rekao da nisu razgovarali godinama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene