Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(PRE)BLAGA MJERA

Ubojici iz Novske ovo nije prvi strašni zločin: Iz ŽDO-a otkrili što je prethodilo brutalnom ubojstvu

Zamjenica sisačkog Županijskog državnog odvjetnika Sanja Jagušt potvrdila je da je tužiteljstvo sredinom prošlog kolovoza zbog niza prijava odredilo blažu mjeru opreza 54-godišnjaku koji je u srijedu u Novskoj ubio svoju 39-godišnju suprugu i potom počinio samoubojstvo.

Zamjenica sisačkog županijskog državnog odvjetnika Sanja Jagušt je precizirala da je 54-godišnjak 13. kolovoza ispitan u sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu nakon što ga je žrtva prijavila zbog nanošenja tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Amra Kahrimanović femicid u Tuzli Policajac u ženu ispalio 16 metaka jer je tražila da ode iz kafića: O njihovom odnosu oglasila se obitelj

''Tada je dežurni zamjenik procijenio da se ta opasnost može otkloniti zabranom približavanja žrtvi, s time da do danas nije bilo prijavljeno da je ta mjera bila kršena'', kazala je.

Ubojica je bio rehabilitiran

Jagušt je dodala da je bila riječ o blažoj mjeri opreza te da je 54-godišnjak 1992. proglašen krivim zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom za što je suđen na tri godine zatvora.

''Za njega je nastupila rehabilitacija i on se vodi kao neosuđivana osoba. Na dan 13. kolovoza ove godine vođen je kao neosuđivana osoba'', kazala je Jagušt. Dodala je da je nasilnika tada ispitao dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku.

Na pitanje što je to nametljivo ponašanje, Jagušt je rekla da to znači da netko nekoga ''duže vrijeme i ustrajno progoni i pokušava uspostaviti neželjeni kontakt''. Jagušt je dodala da je osumnjičenik na dan 13. kolovoza nije imao evidentiran nijedan prekršaj.

Upitana kako je moguće da mu nije izrečena neka stroža mjera, s obzirom na prijavu supruge, rekla je da ''zamjenik koji je u tom slučaju postupao donio odluku da će donesena mjera biti dovoljna''.

Zločinu prethodilo više bračnih razmirica?

Kako je ranije priopćila policija, u jutarnjim satima zaprimila je dojavu kako je u jednom butiku pronađeno tijelo ženske osobe, a riječ je bila o nasilnoj smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imao zabranu prilaska Detalji strave u Novskoj: "Čekao ju je ispred butika, a zatim izbo čak 20 puta. Liječnici joj nisu uspjeli pomoći"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravični detalji Prijatelj i susjeda zvjerski ubijene žene u Novskoj: "Razmišljala je da se odseli, ali..."

Suprug, s kojim žrtva već duže vrijeme nije živjela, ujutro je u trgovinu došao s nožem i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula. Unatoč brzoj intervenciji hitne službe i policije, nesretnoj ženi nije bilo spasa.

Počinitelj se potom udaljio s mjesta događaja, te je za njim počela policijska potraga. No, prije nego što su ga uspjeli uhititi oduzeo je život i sebi pa su ga policajci pronašli mrtvog.

Neslužbeno se doznaje kako je stravičnom zločinu prethodilo više bračnih razmirica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene