Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otvorenje zdravstvenog centra

Tomašević najavio mogućnost poskupljenja gradskog prijevoza: "Najjeftiniji smo u Hrvatskoj, a troškovi rastu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je otvoren novi Centar za sistematske preglede Doma zdravlja. Centar je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u utorak je u Martićevoj ulici otvorio novi Centar za sistematske preglede u sklopu Doma zdravlja Zagreb.

Centar za sistematske preglede sastoji se od pet radnih prostorija, čekaonice te tri prateće prostorije za osoblje. Unutar Centra smješteno je Savjetovalište za prehranu Grada Zagreba, čije su usluge potpuno besplatne i financirane od Grada Zagreba i Doma zdravlja Zagreb.

 

Prilikom otvorenja gradonačelnik je istaknuo kako je ponosan na ovaj Centar te je posebno spomenuo Savjetovalište za prehranu, koje će biti potpuno besplatno za građane. Kazao je i da se veseli jednom godišnje iskoristiti usluge sistematskog pregleda

Građani se mogu sami prijaviti za sistematski pregled, a potražnja je već velika.  

Tomašević je dodao kako Grad Zagreb s Ministarstvom zdravstva ima dobru suradnju na obnovi niza objekata, među kojima je i KB Sveti Duh. Također je čestitao Dan darivatelja krvi.

"Inflacija jede proračun" 

Nakon prigodnog predstavljanja gradonačelnika su dočekala novinarska pitanja.

Upitan o rastu cijena goriva i o tome kako će se to odraziti na prodačun Grada, Tomašević je rekao kako se cijene u gradu ne donose na odlukama od tjedan dana. "Vidjet ćemo što novi inflatorni pritisak znači. Jasno je da inflacija jede proračun i da ste u jednoj godini izgubili jednu milijardu kuna." Dodao je kako će vidjeti hoće li se to odraziti na cijene karata gradskog prijevoza, koje su, istaknuo je, najjeftinije u Hrvatskoj.

"Morat ćemo vidjeti što to znači za gradska poduzeća kako ne bi otišla u stečaj. Ako troškovi ovako nastave rasti, morat ćemo korigirati cijene."

Komentirajući prometne gužve, Tomašević je rekao kako je samit u ingerenciji MUP-a, pa tako i regulacija prometa te je većina informacija također i tajna. "MUP je taj koji obavlja sigurnosnu procjenu i nadam se da građani imaju strpljenja, samit traje još danas i stvari će se već sutra normalizirati", kazao je gradonačelnik.  

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva i Martina Bolšec Oblak - 1 VRUĆI STOLAC ZA MINISTRA Beroš ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o velikoj reformi zdravstva i (pre)dugim listama čekanja: "To nije utrka na 100 metara"

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba stanje s otpadom Tomašević o nesnosnom smradu koji se danima širi kod Jakuševca: "Inspekcija je bila, stalno su na terenu..."

Nakon otvorenja Centra gradonačelnik Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom održat će redovnu konferenciju za novinare. 

Gradonačelnika očekuje niz aktualnih gradskih tema, od stanja s otpadom u gradu do obnove i izgradnje vrtića i nove tužbe roditelja odgojitelja, kao i planovima Grada za opskrbu građana plinom, pripremama za sezonu grijanja te uređenju grada za vrijeme Adventa.

 

  

   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene