Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

Agrokor je tipična balkanska jugoslavenska priča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled događaja koji su obilježili protekli tjedan komentirala je Ivana Petrović.

Naspram strašnih prizora nakon napada kemijskim oružjem kod Idliba nitko čovječan nije ostao ravnodušan. A očito je riječ o velikoj obavještajnoj igri u koju nećemo moći proniknuti. Ključno je pitanje tko je upotrijebio sarin. Asad kaže da nije, zapad kaže da je, Putin kaže da je pogođeno skladište sarina u posjedu tzv. Islamske države, zapad kaže da nije. A tko je onda? Trump naglo mijenja benevolentan stav prema Assadovu režimu. Američki razarači iz istočnog Sredozemlja raketirali su zračnu bazu sirijske vojske kod Homsa. Došlo je do velikog obrata.

Kako će funkcionirati lex Agrokor?

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Tornado poharao dio Češke, led veličine jajeta padao u Požeštini: Zbog toga stara pučka uzrečica kaže - "Ne igrajte se Boga" Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Nakon lokalnih izbora: U Istri načet beton IDS-a, a u Zagrebu i okolici razvija se stranka koja bi mogla u perspektivi doći daleko

Za rasplest sagu koja je završila lexom Agrokor i odlaskom Todorića sa čela koncerna trebale bi sve minute ovog pregleda. Pitanje prvo? Je li Alvarez pozvan kao prisila - stiže likvidator Lehman Brothersa pa je država pritisnuta u rekordnom roku upetljat se u rješenje jednog velikog ništa koje je za dva i pol desetljeća preraslo u privatni monopol nad državom. 

A kojeg enormnim dugom kontrolira ruski kapital. Kako će funkcionirati lex Agrokor u zapetljanoj priči dugovanja prema bankama velikima i malima nitko se ne usudi prognozirati. Pitanje drugo? Ima li političke odgovornosti ministra Marića koji je u Vladu došao iz Agrokora. Još prije dvadesetak dana on i Plenković su tvrdili da je Agrokor stabilan. Je li Marić o stvarnom stanju u koncernu izvijestio bivšeg premijera Oreškovića i sadašnjeg Plenkovića? Zbog čega je bio kandidat za premijera u opsjenarskoj Karamarkovoj priči o potpisima koje će skupiti za saborsku većinu pred pad prošle Vlade? Sve u svemu Agrokor je lekcija požurnica za druge Agrokore koji u Hrvatskoj ispod radara i politike i poreznog uskoka i krim policije petljaju s enormnim svotama novca.

Agrokor je tipična balkanska jugoslavenska priča.

Cijeli pregled tjedna pogledajte u video prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene