Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''FRAGMENTI ODRASTANJA''

Zdravlja nema bez jedne ključne stvari na koju se često zaboravlja: Za mlade je ona posebno važna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kako ohrabriti i potaknuti mlade da o svojim problemima otvoreno progovaraju u neformalnoj atmosferi, pokušava projekt putujućih razgovora posvećenih brizi o mentalnom zdravlju platforme Pukotine "Fragmenti odrastanja" kroz susrete PKTN tima uživo s mladima iz raznih krajeva Hrvatske.

Aktivizam, tijelo, sport i budućnost te pripadanje, teme su kojima će se ove subote 10. prosinca u Rijeci baviti projekt putujućih razgovora posvećenih brizi o mentalnom zdravlju platforme Pukotine "Fragmenti odrastanja".

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Program podrške "Fragmenti odrastanja" motiviran je spoznajom da u užurbanoj svakodnevici gotovo da više nemamo vremena za kvalitetan i posvećen razgovor u kojem jedni druge doista slušamo, razmjenjujemo iskustva i pokušavamo se razumjeti i međusobno si pomoći, što je posebno potrebno mladim osobama u osjetljivom razdoblju odrastanja i izgradnje identiteta, a kod kojih je detektirana sve veća ugroženost mentalnog zdravlja, ističu iz Pukotina.

Programom se pokušava ohrabriti i potaknuti mlade da o svojim problemima otvoreno progovaraju u neformalnoj atmosferi.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 NOVI PROGRAM ''Crvenim se u licu, pojačano znojim, čitavo mi tijelo drhti, kao da mi kamen sjedi na prsima...'' Sve više mladih na udaru, ali ima pomoći

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna FIXER#1 Nova online platforma PUKOTINE: Predstavljaju videoserijal o mladima koji otvoreno pokazuju svoju ranjivost, strastvenost, povrede...

Nakon zagrebačke premijere u listopadu 2021. i prve sisačke izvedbe u svibnju 2022., riječko izdanje pod nazivom "Fragmenti odrastanja vol. 3" na zanimljiv će način povezati teme aktivizma, tijela, sporta i budućnosti, a posebna će se pozornost posvetiti i temi pripadanja.

Moderator događanja je glumac Adrian Pezdirc, koji u susretima ugošćuje javno prepoznate pojedince. Tako će u riječkoj Dječjoj kući svoja životna i profesionalna iskustva s mladima podijeliti poduzetnica, stručnjakinja za digitalne strategije i aktivistkinja Maja Krištafor, profesor matematike i fitness trener Marko Kovačić, te aktivistkinja i model Pamela Perkić. Potporu mladima dat će i PKTN tim psihoterapeuta - Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Josipa Mihić, Martina Ferić i Mihael Kozina.

Pročitajte i ovo Ilustracija DEMOKRACIJA NA DJELU Treba li sniziti dobnu granicu za pravo glasa? ''Mladi mogu dati svoj obol demokraciji, imali 16 ili 19 godina, ali potrebno je ispuniti par preduvjeta''

Pročitajte i ovo Ilustracija (NE)BRIGA DRUŠTVA Tko brine o nevidljivoj djeci? ''Bolest roditelja nije tabu tema, bolest nitko nije svjesno odabrao''

Pročitajte i ovo Ilustracija ZNATE LI ŠTO JE BDD? ''Mislio sam da svi gledaju u liniju gdje mi kosa počinje na čelu...'': Poremećaj o kojem se u Hrvatskoj ne govori

Događanje će obilježiti otvoren i iskren razgovor svih sudionika o različitim problemima i pitanjima s kojima se mladi suočavaju tijekom odrastanja.

"Pukotine i njihovi gosti dijele posvećenost u ohrabrivanju i podršci mladima, rastvaraju tabue, te pokušavaju utabati put do pronalaženja alata pomoću kojih možemo biti bolji prema sebi", poručuju organizatori.

Pročitajte i ovo Ilustracija DEMOKRACIJA NA DJELU Treba li sniziti dobnu granicu za pravo glasa? ''Mladi mogu dati svoj obol demokraciji, imali 16 ili 19 godina, ali potrebno je ispuniti par preduvjeta''

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 VAŽAN PODSJETNIK Kraj školske godine opet kuca na vrata: ''Koja je cijena petice?''

Za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti prisustvovati uživo na riječkim "Fragmentima", organiziran je i live stream putem Facebook stranice platforme PKTN. Tim Pukotina poziva sve mlade željne istraživanja o temi mentalnog zdravlja da se uživo ili virtualno pridruže još jednom suočavanju s fragmentima odrastanja.

Pukotine su suradnički program Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kolektiva BoliMe i organizacije FamilyLab, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene