Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslaganje s HUP-om

Poslodavci traže porezno rasterećenje, Milanović protiv: "Pa ne može biti niža stopa poreza od toga..."

Hrvatski poduzetnici podržavaju svaki potez Vlade koji će dovesti do rasterećenja gospodarstva i uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta. To je glavna poruka koja je odaslana s Dana poduzetnika. S HUP-om se o tome da su porezi u Hrvatskoj visoki ne slaže predsjednik Zoran Milanović.

Predsjednik Zoran Milanović ne slaže se s Hrvatskom udrugom poduzetnika o tome da su porezi u Hrvatskoj visoki. 

"Porezi u Hrvatskoj nisu visoki. Poslovanje u Hrvatskoj s tog stajališta, kad bi bilo više povjerenja u javnost, u raspolaganje javnim resursima, u politiku - nije previše porezno opterećeno", smatra Milanović.

"Pa nitko mi ne može reći da je porezna stopa, stopa na dobit od 10 posto za firme koje po kriteriju prometa godišnjeg imaju od milijun eura, da je to visoka stopa poreza. Pa ne može biti niža stopa poreza od toga, hoćeš potpuno ukinuti stopu poreza?" dodao je Milanović u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Biočine.

Govoreći o ekonomiji i poduzetništvu u zadnjih 30 godina pa do danas, predsjednik Milanović je rekao kako se moraju razbiti neke zablude.

"Mislim da moramo razbiti neke zablude jer se na kraju uvijek sve svodi na to. Uvijek je lakše prihvatiti novu ideju nego se odreći i otarasiti stare pogotovo, ako je riječ o lošoj navici. Ljudi, narodi, države i ekonomije žive po navikama, a mi smo se na neke stvari navikli. Mi smo uslužna ekonomija koja se odrekla klasične proizvodnje s obzirom da je ima sve manje u Hrvatskoj. Međutim, mi smo i dalje na začelju u utrci za što veći profit. Ako se nešto ne promijeni ostat ćemo osuđeni na prosječnost i male profite jer su uloge odavno podijeljene u ovoj igri", naglasio je.

Milanović je pričao i o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, te je pritom naglasio kako je ono u nekim aspektima profitabilno, međutim, godinama se ništa bitno nije mijenjalo što se tiče strateških pomaka u odnosu na konkurenciju, a "ljudi, nacije i države se vole uspoređivati s drugima, posebno sa susjedima".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović obljetnica u Delnicama Milanović: "Ovi ljudi ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti"

Također je spomenuo europske fondove kao alat za napredovanje i smanjenje zaostajanja , pri čemu je pojasnio kako su "oni svrha našeg postojanja i pristupanja Europskoj uniji jer mi kao mala ekonomija, mala država i mala sila ne sudjelujemo u drugim stvarima. Međutim, mi ih i dalje ne koristimo dovoljno".

Milanović je govorio i o kritikama zbog povećanja naknade transporta energije. "Mi gledamo svoje državne interese. Sve što se događa u području energije je politika i tu nema klasične ponude i potražnje", rekao je i dodao kako je i kupovina Ine od strane mađarskih vlasti bila politički čin.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Odgovarao na novinarska pitanja Milanović oštro odgovorio premijeru: "Meni su dolazili grlati momci ispred vrata i arlaukali. Znate tko ih je huškao? Plenković i njemu slični"

"Njihove vlasti to štite političkim sredstvima, kao što su manevrom svog pravosudnog sustava spriječili izručenje Hernádia kojeg naše pravosuđe potražuje. Država je svrha i smisao sama sebi te je ona najviši cilj, posebno ona koja je nastala u ratu kao naša. Državu se štiti svim sredstvima kao najveću vrijednost", poručio je.

Komentirao je i najavljenu poreznu reformu. "Mjera ukidanja prireza preko noći nije u redu, a da ne govorimo o mogućim političkim motivima", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene