Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obljetnica u Delnicama

Milanović: "Ovi ljudi ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Zoran Milanović iz Delnica je poručio da elitne vojne postrojbe ne bi trebale biti taoci politike.

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u Delnicama. 

"Vaša postrojba je elitna, u teškom i nezahvalnom vojničkom poslu ovo je vjerojatno najteža. Vjerojatno neobično promatraču sa strane zvuči kada satnik dobije pet slobodnih dana za nagradu. U civilnom životu to se podrazumijeva ili se radi od kuće, no odabir ovog posla govori sve o ljudima koji su ga odabrali", rekao je u kratkom obraćanju predsjednik. 

Osvrnuo se i na poziciju elitnih postrojbi unutar državnog proračuna.  

"Ovi ljudi, s obzirom na to koje zadaće imaju i vrijednosti duhovne i materijalne koje brane i riskiraju svoj život, ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti. Sredstva koja imaju na raspolaganju ovakve postrojbe nisu strateška ni najskuplja. To je tema za Sabor, politiku i odluku o prioritetima. Još jednom moj duboki respekt prema svim onima koji su odabrali ovaj posao", nastavio je Milanović. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Odgovarao na novinarska pitanja Milanović oštro odgovorio premijeru: "Meni su dolazili grlati momci ispred vrata i arlaukali. Znate tko ih je huškao? Plenković i njemu slični"

Kazao je da će se zalagati koliko bude mogao i osjećao potrebnim da se oni koji su bitni tretiraju na poseban način jer su elita, da nemaju poseban status u smislu da se zakon zaobilazi jer se zakon može mijenjati. 

"Vaš zadatak je obrana Hrvatske, njezina teritorija, stanovništva, političkog poretka i Ustava. Sve drugo je tu kao neki dodatak jelima, tu su međunarodni savezi u kojima sudjelujemo, ali Hrvatska je prije svega", poručio je predsjednik. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene