Davor Božinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Davor Božinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da policija provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu Hotmail i aktivnosti tzv. grupe Borg.


Božinović je u izjavi novinarima nakon susreta sa slovačkom kolegicom kazao da ne može govoriti "što policija konkretno radi", ali da radi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te da "provodi sve radnje koje policija treba provoditi". Dodao je i da policija radi na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva te da "provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata".

Vezani članci Svečani program u Kninu: (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) - 17 Božinović i Butković podržavaju kandidaturu predsjednice: "Ostaje joj samo da pobijedi" Davor Božinović: (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) Božinović: O pitanjima nacionalne sigurnosti ne raspravlja se javno

U Državnom odvjetništvu u srijedu se neslužbeno doznalo da, nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere Hotmail, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, rad na tom slučaju preuzima USKOK.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini. (Hina)