Davor Božinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Davor Božinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da policija provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu Hotmail i aktivnosti tzv. grupe Borg.


Božinović je u izjavi novinarima nakon susreta sa slovačkom kolegicom kazao da ne može govoriti "što policija konkretno radi", ali da radi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te da "provodi sve radnje koje policija treba provoditi". Dodao je i da policija radi na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva te da "provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata".

Vezani članci Dino Goleš Sve nove mjere Stožera na jednom mjestu, doznajte detalje: Odnose se na COVID potvrde, turizam, event industriju... Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell) Mailovi ministrice Dalić otkrili tko je radio na lex Agrokoru: Ovo su svi članovi takozvane "Borg" skupine

U Državnom odvjetništvu u srijedu se neslužbeno doznalo da, nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere Hotmail, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, rad na tom slučaju preuzima USKOK.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini. (Hina)