Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peglanje službene kartice

Istražitelji češljaju račune načelnika Murtera, pred kamere ne želi: Stanovnici podijeljenog mišljenja

Aktualno Galerija Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić Marko Jelić Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr +0 Toni Turčinov Galerija 1/4 >>
Velika afera potresa malu dalmatinsku općinu Murter Kornati. Tamo je u srijedu ujutro stigao Uskok. Među stanovnicima su podijeljena mišljenja.

"Rano jutros istražitelji su došli u Murter. Više od četiri sata trajala je provjera dokumentacije i svih informacija vezano za moguće nenamjensko trošenje općinskog novca", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Sumnja se kako je načelnik potrošio oko 1500 eura u austrijskom bordelu i sve to platio službenom karticom. "Tu su i ostali računi, radi se o više tisuća kuna. Do podizanje optužnice dug je put", rekao je Jurič.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peglanje službene kartice Iscurili novi detalji: Načelnik Murtera ručkove skrivao pod trošak struje, poznato i pod što je knjižio bordel?

Među stanovnicima su podijeljena mišljenja. Ukoliko se sumnje pokažu istinitima, prijeti mu zloupotreba položaja i ovlasti. Sam načelnik nije htio pred kamere, kao ni lokalni političari", zaključio je Jurič.

Prema pisanju medija, Turčinov je sredinom travnja 2019. potrošio 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov tvrdi da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Načelnik je nakon izbijanja afere najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati.

Više o načelniku Murtera pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene