Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peglanje službene kartice

Iscurili novi detalji: Načelnik Murtera ručkove skrivao pod trošak struje, poznato i pod što je knjižio bordel?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je iscurilo da je načelnik Murtera Toni Turčinov posjetio bordel i potom krivotvorio račun, poznati su novi detalji.

U općinskom računovodstvu troškove načelnika Murtera Tonija Turčinova iz restorana, parfumerija i butika knjižili su pod krivim kategorijama.

Iznos od 12.843 kune koji je potrošio u bordelu tako je u proračunu Općine proveden kao "ostali nespomenuti rashodi poslovanja", a primjerice trošak u restoranu Bruschetta u Zadru knjižili su pod kategoriju "energija", doznaje Telegram.

U računovodstvu su, po pisanju Telegrama, koji tvrdi da je u posjedu izvoda iz svibnja 2019., iznos od 19.312 kuna rasporedili pod pet različitih kategorija - službena putovanja, troškove energije, troškove službene, radne i zaštitne odjeće i obuće, troškove reprezentacije te ostale nespomenute rashode poslovanja.

U posljednjoj kategoriji pokušali su sakriti situaciju u Klagenfurtu, na izričit nalog načelnika Turčinova. U Općini su još, uz troškove bordela, u tu stavku dodali i Turčinov posjet restoranu Joso u Sukošanu, kao i onaj hotelu i restoranu Casa Lady Garda u Italiji, za koje pritom nije imao pokriće u putnim nalozima.

Smještaj u hotelu trebao je biti upisan pod "službena putovanja", ali Telegram je doznao da su u Općini te troškove stavili pod druge kategorije, a pod tom stavkom naveli tek njegove račune za autocestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "numero uno" VIDEO Načelnik koji je trošio javni novac u bordelu primio nagradu za najboljeg je*ača

Pročitajte i ovo Marko Jelić ISTRAŽUJE GA I USKOK Župan Jelić o načelniku Murtera: "Sve što trebate o tome pitati - pitat ćete njega, ja sam svoja objašnjenja dobio"

Uz to, po navodima Telegrama, sporno je i što su u Općini pod troškove reprezentacije ubacili četiri računa za jelo na lokacijama McDonald’s, restoran Dobra Istok, Restoran Zeleni Papar u Samoboru i Grill Propeti Poni u Šibeniku, bez obzira na to što načelnik nije imao putni nalog kada ih je plaćao.

Istražitelji PNUSKOK-a danas ujutro stigli su u općinu Murter-Kornati. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta radi izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene