Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nenamjensko trošenje novca

PNUSKOK stigao u Murter: Istražuje peglanje kartice u austrijskom bordelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toni Turčinov službenom je karticom 2019. godine plaćao usluge u austrijskom bordelu. Djelatnici PNUSKOK-a jutros su zakucali na vrata općine.

Djelatnici PNUSKOK-a jutros su stigli u Murter. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta radi izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik općine Murter - Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

''Policija postupa na temelju zahtjeva USKOK-a da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti Uskoka'', kazao je Milina.

Upitan za moguća uhićenja, Milina je odgovorio da u ovoj fazi izvida treba provjeriti sve činjenice te da do privođenja dolazi tek kada se utvrdi osnovanost sumnje.

Na upit kako ocjenjuje navodno načelnikovo nenamjensko korištenje službene kartice, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da je to ''jako loše ukoliko se sve pokaže točnim''.

Toni Turčinov službenom je karticom 2019. godine plaćao usluge u austrijskom bordelu. U klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrijebio općinsku karticu i potrošio ukupno 1560 eura. 

Kad je priča dospjela u medije, Turčinov se branio da je slučajno zamijenio kartice i umjesto privatnom, platio službenom. Kako bi se iskupio, kazao je, trošak smještaja u hotelu preuzeo je na sebe. 

No ispostavilo se kasnije da ni hotel takve račune ne izdaje. Prošli tjedan u cijelu priču uključio se i USKOK. 

Načelnik je nakon izbijanja afere najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene