Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasna tragedija

Građani Dugog Sela na nogama zbog poginule djevojčice: "I naše dijete je moglo biti u toj situaciji"

Aktualno Galerija Antonija Petručušić Antonija Petručušić Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić Brunović i Antonija Petručušić - 2 Matea Ćorić Brunović i Antonija Petručušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić Brunović Matea Ćorić Brunović Foto: DNEVNIK.hr +0 Igor Pondeljak Galerija 1/4 >>
Mještani Dugog Sela organizirali su prosvjed zbog naleta kamiona na osmogodišnju djevojčicu.

U Dugom Selu organiziran je prosvjed strašne prometne nesreće u kojoj je poginula osmogodišnja djevojčica nakon što je na nju naletio kamion.

"Mnoštvo građana okupilo se ispred Gradske uprave Dugog Sela s porukama da žele siguran grad i sigurne ceste. Njihov glavni zahtjev je da se ponovo uvede školski bus za svu djecu da školarci ne bi pješice išli do škole je upravo zbog toga se dogodila ova tragedija", s terena je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Kako namjeravaju uspjeti? Tomašević o Međimurje plinu: "U najmanju ruku, ovakav natječaj nije normalan"

Ona je ondje razgovarala s Antonijom Petručušić, jednom od organizatoricom prosvjeda.

"Osim vraćanja busa, tražimo poboljšanje kompletne prometne i pješačke infrastrukture – signalizaciju, zebre, kamere i bolje osvjetljenje. Tražimo i puno veći angažman policije u zajednici da bi se poštovali prometni propisi", objasnila je Petručušić.

Gradonačelnik Nenad Panian je tijekom prosvjeda trebao biti na sjednici, ali je ona odgođena.

"Vjerojatno se nečega boji. Ja sam očekivala da će on danas biti s nama i biti jako zainteresiran čuti naše zahtjeve, ali i naše brige i strepnje", rekla je te dodala da će pokrenuli peticiju te da će u narednim danima svoje zahtjeve dostaviti gradonačelniku, ali i ravnateljima škola, Županijskoj skupštini, županu i drugim političarima.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Gorana Rosandić - 2 Incident u školi Nakon što je otac učenika upao u školu i napao čistačicu, policija osim njega istražuje i – čistačicu: "Meni je to prestrašno"

Ćorić Brunović je o nesreći razgovara s Igorom Pondeljakom, ocem petero djece, kojeg je pitala je li ga strah da bi se nešto moglo dogoditi.

"Je, pogotovo nakon tragičnog događaja. Mislim da niti jednom roditelju nije svejedno i svi smo ostali u nekakvom šoku. Svatko od nas si je pomislio da je i naše dijete moglo biti u toj situaciji", odgovorio je.

"Hoće li prosvjed uroditi plodom ne ovisi o nama. Bitno je da se nešto pokrene. Preko radnog dana su oko nas otvorena gradilišta s hrpom teške mehanizacije, popodne cestom idu i motori i automobili koji divljaju. Opasnost postoji svakodnevno", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene