Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika tragedija

"Želim reći Lauri da je volim": Najbolja prijateljica se kroz suze oprostila od pregažene djevojčice

Aktualno Galerija Antonija Petričušić, predstavnica građanske inicijative dugo selo za sigurnost djece Antonija Petričušić, predstavnica građanske inicijative dugo selo za sigurnost djece Foto: DNEVNIK.hr Iva, majka Laurine najbolje prijateljice Iva, majka Laurine najbolje prijateljice Foto: DNEVNIK.hr Tuga u Dugom Selu - 1 Tuga u Dugom Selu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tuga u Dugom Selu - 2 Tuga u Dugom Selu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +6 Tuga u Dugom Selu - 3 Galerija 1/11 >>
Vozač koji je usmrtio djevojčicu u Dugom Selu pušten je da se brani sa slobode. Oduzeta mu je vozačka dozvola. Na mjestu nesreće je mnoštvo svijeća i igračaka. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Na mjestu nesreće kamioni i dalje prolaze. Jedino što ne prolazi je tuga za devetogodišnjom djevojčicom. Od nje se došla oprostiti i njezina najbolja prijateljica Viktorija.

"Sjećat ću se Laure po njezinoj dobroti, sjećat ću se kako smo se lijepo igrale zajedno i da ju volim - to joj želim reći. Napisala sam 'Laura, nedostaješ mi, tvoja Viktorija' i nacrtala sam kako se vozimo s rolama", kazala je Laurina najbolja prijateljica.

Djevojčica Viktorija se oprostila od najbolje prijateljice Laure Djevojčica Viktorija se oprostila od najbolje prijateljice Laure Foto: Dnevnik Nove TV

Dugo Selo zavijenoje  u crno. Grad je pun svijeća. Nema tko nije došao pomoliti se i zapaliti svijeću. U školi su za djevojčicu uredili i poseban kutak.

"Bila je preskrasna djevojčica. Dobra, draga, prava prijateljica", kaže Iva, Viktorijina mama.

Tužni, ali ljutiti i revoltirani građani su u srijedu pokrenuli peticiju i dosad prikupili više od 2000 potpisa. Traže školski autobus za svu djecu, bolju signalizaciju, rasvjetu i prisutnost policije.

"Divljanje, neadekvatna vožnja u infrastukuturi koja je neadekvatna gdje u mnogim ulicama nema nogostupa zapravo svima nama uzrokuje nesigurnost na cesti", upozorila je Antonija Petričušić, predstavnica građanske inicijative Dugo Selo za sigurnost djece.

Na putu do škole djeca se stalno moraju izmicati da ne bi nastradala, kazala je sedmogodišnja Lena Petričušić, koja ide u prvi razred: "Auti jure i nema nogostupa."

Djevojčica Viktorija se oprostila od najbolje prijateljice Laure Tuga u Dugom Selu - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Prozvani gradonačelnik već danima šuti. Ni u četvrtak nije htio pred kamere. Kako to i biva u ovakvim situacijama prebacuje se odgovornost - u ovom slučaju gradonačelnik lopticu prebacuje na Zagrebačku županiju.

Iz Zagrebačke županije pak kažu nesreća se dogodila na cesti koja je u ingerenciji Grada.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Nakon glasanja u UN-u FOTO Vučić se omotao u srpsku zastavu i poručio: "Ponosan na svoju Srbiju"

"Prostorno planska dokumentacija kaže da se na tom dijelu, a to je donio Grad Dugo Selo, može graditi trgovački centar. Grad Dugo Selo na ime toga da nije naplatio komunalni doprinos i komunalnu naknadu dogovorio je s izvođačem radova koji grade trgovački centar da će on napraviti prometnu infrastukturu", odgovorio je Elvir Kolarec, dožupan zagrebačke županije.

Kad se počelo graditi trgovački centar, došli su i kamioni, a s obzirom na to da  školski autobus ne vozi svu djecu, neki i dalje moraju pješice.

"Imam troje djece, sad imam predškolarca i bogami me strah kad on krene u školu kako će to izgledati", rekla je Darija.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Analiza Ivane Petrović Usvojena UN-ova rezolucija o Srebrenici: "To je politička poruka, a pozicija jedne države je zanimljiva"

Zato su stanovnici sada odlučili reći dosta. Za vikend najavljuju veliki prosvjed. Borba je tek počela i poručuju kako neće dopustiti da se ovakva tragedija ponovi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene