Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove investicije

Vlada iz Adrisa izvlači dvije milijarde kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada navodno priprema nove investicijske projekte.

Prije izrade proračuna za iduću godinu Vlada bi trebala predstaviti projekt u koji bi bili uključeni obilni bankarski i domaći privatni resursi. Inicijativa je službeno krenula iz Hrvatske udruge poslodavaca, a jedna od vodećih oslonaca u tom projektu mogla bi biti rovinjska Adris grupa, prenosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

>> Kosor: Ako Sabor tako odluči, referenduma će biti

>> Veće cijene cigareta, veća vjerojatnost šverca

Adris grupa je tvrtka koja već nekoliko godina u jednoj banci oročuje oko dvije milijarde kuna. Mnogi smatraju da nije slučajno da su u kratkom razmaku od 10 dana tvrtku posjetili i premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović. Iz Adrisa kažu da su zainteresirani za ulaganja u energetski sektor, ali da više od toga ne mogu reći jer nema novih činjenica, prenosi Večernji list.

Seriju nagađanja potakla je premijerkina izjava da je s upravom tvrtke razgovarala o mogućim investicijama. Prodaja Podravke, za koju u Adrisu nikad nisu krili zainteresiranost, mogao bi biti jedan od vladinih poteza. Osim Podravke u istoj priči mogla bi se naći i državna osiguravateljska kuća Croatia osiguranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene