Obavijesti Video Pretražite Navigacija
usmjereni na regionalni rast

Jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj: Europska banka za obnovu i razvoj ulaže 60 milijuna eura u Mplus

Novac - 3
Novac - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Ova investicija ujedno će biti i najveća investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vlasničku strukturu tvrtke u sektoru tehnoloških usluga u regiji jugoistočne Europe te jedna od većih investicija u Hrvatskoj.

Potpisivanjem ugovora EBRD će preuzeti 28,3 posto udjela u kompaniji M Plus Croatia d.o.o. nakon što se ispune svi formalni preduvjeti. Društvo M Plus Croatia d.o.o. dio je Mplus Grupe te konsolidira kompanije koje posluju u BPO poslovnoj vertikali Grupe. Nakon investicije Mplus Grupa, koja trenutačno ima 68,7 posto udjela, ostat će većinski dioničar s 59,7 posto udjela, dok će MidEuropa nastaviti podržavati poslovanje kao manjinski investitor.

Investiranim sredstvima Mplus Grupa nastavit će širenje poslovanja i konsolidaciju svoje strateške pozicije na međunarodnom BPO tržištu, primarno kroz akvizicije. Grupa će nastaviti s unaprjeđenjem učinkovitosti poslovnih procesa i stvaranjem novih radnih mjesta u regiji i izvan nje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noćna mora na kampusu Nešto je gadno smrdjelo u zgradi, a kad su otvorili ventilaciju, morali su zvati policiju

"Porast potražnje za našim uslugama rezultirao je potrebom za dodatnim ulaganjima u razvoj BPO poslovanja. Partnerstvo s EBRD-om kao predvodnikom u financiranju ekonomski uključivih projekata strateški je i vrijednosni izbor, a ne samo komercijalni. To će nam partnerstvo omogućiti realizaciju naše ambiciozne strategije daljnjeg rasta, primarno akvizicijama", izjavio je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d.).

Pročitajte i ovo Kyril Budanov nalazi se u bolnici Žena šefa ukrajinske tajne službe otrovana teškim metalima: "Sve ukazuje na pokušaj ubojstva"

"Uzbuđeni smo što investiramo u inovativnu kompaniju kao što je Mplus, usmjerenu na regionalni rast. Ovom investicijom ponovno potvrđujemo svoju usmjerenost na poticanje inovacija i razvoja hrvatske ekonomije, uključujući i podupiranjem domaćih poduzeća pri daljnjem širenju na inozemnim tržištima! Mplus pruža usluge na 57 tržišta diljem svijeta te je jedan od vodećih poduzeća u segmentu eksternalizacije poslovnih procesa", izjavio je Mark Davis, regionalni direktor EBRD-a za centralnu Europu.

  

Aktualno Na rušenje jedne kuće stigla dva ministra: Bačić objasnio zašto tek sad izvode radove Oštećena kuća Oštećena kuća Foto: Dnevnik Nove TV Obnavljanje kuće - 1 Obnavljanje kuće - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Obnavljanje kuće - 2 Obnavljanje kuće - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Obnavljanje kuće - 3 Obnavljanje kuće - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Mobilne kuće Hrvatska Na rušenje jedne kuće stigla dva ministra: Bačić objasnio zašto tek sad izvode radove 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene