Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Interpol izvijestio o tri upletene osobe u aferi Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonko Šegvić, predsjednik nezavisnog sindikata Brodosplita, potvrdio je kako je austrijski Interpol poslao očitovanje o slučaju Brodosplit. Istaknuo je kako zna da se u izvještaju Interpola spominju 'tri osobe koje su upletene u aferu te da sada očekuje reakcija nadležnih institucija'.

Iz splitske-policijske uprave za sada nema komentara, no poznato je kako navodno Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske radi 'određene izvide'. 

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Goran Vukasović, glavni direktor Brodosplita, potpisao je 15. srpnja 2005. godine, s ciparskim tvrtkama-kćerima njemačke tvrtke Vessels, ugovore o izgradnji četiriju tankera, a Nadzorni se odbor Brodosplita, pod predsjedanjem Branka Vukelića, ministra gospodarstva, suglasio s ugovorima iako je znao za povoljniju ponudu švedske tvrtke Marinvest iz Goteborga.

Već je početkom ožujka prošle godine austrijski Interpol upozorio MUP na sumnjivu novčanu transakciju u kojoj je na 'dotad neupadljiv račun jedne banke u Grazu 15. veljače, preko jedne ciparske banke, sjeo iznos od četiri milijuna kuna, a jedini opunomoćenik tog računa bio je hrvatski državljanin Drago Maček'.

Hrvatski MUP nije uspio ući u trag novcu, ali se pretpostavlja kako je on vraćen u Hrvatsku.

Glavnu ulogu u transakciji, uz Vukelića i Vukasovića, imao je i Siniša Poljak, bivši Vukelićev zamjenik u Nadzornom odboru. Tako se logično nameće zaključak kako bi baš njih trojica mogle biti osobe koje navodi i austrijski Interpol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene