Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEVID JE ZAVRŠEN

Reporter Ivan Čorkalo donosi detalje o strašnoj tragediji u Donjoj Bistri: "Bilo je postupanja Centra za socijalnu skrb, ali..."

Zagrebačka policija izvijestila je da su na području Donje Bistre kod Zaprešića u obiteljskoj kući pronađena dva tijela bez znakova života, po dojavi člana obitelji.

U Donjoj Bistri član obitelji pronašao je dva tijela bez znakova života u obiteljskoj kući. Kako je izvijestila zagrebačka policija, radi se o majci i djetetu te su vidljivi tragovi nasilne smrti.

Reporter Ivan Čorkalo je za Dnevnik Nove TV iznio najnovije informacije o tragediji koja je Donju Bistru zavela u crno.

"Očevid je završio oko 18:40. I dalje nema službene potvrde radi li se o dvostrukom ubojstvu ili pak o ubojstvu i samoubojstvu. Prema onome što smo neslužbeno uspjeli doznati - policija je sklonija varijanti ubojstva i samoubojstva, da je majka najprije oduzela život djetetu, a potom i sebi. Ne moram posebno napominjati da su mještani Donje Bistre zaprepašteni i šokirani događajem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUĐENJE ZA STRAVIČAN ČIN Dvojica optuženih za mučko ubojstvo varaždinskog profesora pušteni na slobodu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPAO JE NOŽEM Potvrđena optužnica zbog stravičnog ubojstva žene u Splitu

Rekli su nam da se obitelj doselila prije nekoliko mjeseci, nisu previše kontakata ostvarivali i viđali su ih u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Postupanja Centra za socijalnu skrb nije bilo zbog zanemarivanja djeteta, ali kako neslužbeno doznajemo, postupanja je bilo zbog klasičnog, kada je u pitanju riječ o socijalnim slučajevima, odnosno u ovom slučaju zbog smanjenih roditeljskih sposobnosti. Izvršavane su redovite kontrole obitelji. Neslužbeno doznajemo nije bilo nikakvih zamjerki o odgoju i brizi za dijete", naveo je Čorkalo.

Dodao je i da je nevjerojatna podudarnost da se to dogodilo na prvu godišnjicu smrti djevojčice Nikoll, slučaja koji je zaprepastio Hrvatsku. 

Podsjetimo, o ovom se slučaju oglasilo i resorno ministarstvo, koje je izvijestilo da "do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor kako bi ispitali sve okolnosti". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene