Premijer Plenković održao je konferenciju za medije nakon redovne sjednice HDZ-a.


Danas se održala još jedna sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva Hrvatske demokratke zajednice.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Hoće li rasti cijena struje u Hrvatskoj? ''Kako smo prošli sve dosadašnje situacije, proći ćemo i ove pred nama'' Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković o štednji plina, otvorenju Pelješkog mosta i Milanoviću na svečanosti: "Vapim za druženjem s njim"

Nakon sastanka predsjednik stranke Andrej Plenković izvijestio je o temama koje su pretresli. Rekao je da su razgovarali o ratu u Ukrajini, a smaknuća civila u Buči nazvao je zvjerskima i najoštrije ih osudio. Osvrnuo se na izbore u Mađarskoj i Srbiji te čestitao pobjednicima Viktoru Orbanu i Aleksandru Vučiću. Pozdravio je i ulazak Tomislava Žigmanova u Narodnu Skupštinu.

"Razgovarali smo i o mjerama koje je Vlada poduzela za smanjenje udara na građane kada je riječ o rastućim cijenama energenata. Pratit ćemo ako bude potrebno još nešto učiniti", naglasio je.

O rekonstrukciji Vlade više riječi bit će u narednim danima. 

"Ruska agresija na Ukrajinu, apeli da se stane, potpora Ukrajini... Mi smo vrlo konzistentni po tom pitanju. A što se tiče raskoraka, to nije pitanje za nas nego za one koji ne vide stvari koje su svakome jasne", na molbu novinara komentirao je današnje Milanovićeve izjave.

"Ja sam njemu poslao pismo 24. veljače da se sastanemo u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ne znam u čemu je stvar, zašto se ne sastajemo, očito je procijenio da nije toliko bitno. Ono što je sasvim izvjesno, što smo govorili, iza čega stojimo, kao i svi mogući eksperti koji su do sada radili na toj temi, je da je dron je bio naoružan, na njemu je bila bomba, da je došlo do eksplozije, vidi se. Kakvo i koje točno je punjenje bilo, to je na ekspertima da kažu". komentirao je pad letjelice nad Zagrebom

"Ne vidim svijetlu budućnost lažljivaca poput Grmoje"

"Ono što znamo je da je dron bio naoružan, još smo pokazali što eksperti misle koja je bomba bila, što sadrži. Je li bilo nekih prilagodbi u vezi punjenja, to je na ekspertima da kažu", ponovio je i dodao da za sada nema ništa novo.

"Očekujem, ako ima trunke političkog digniteta, nakon ovoga što je kolega Kapulica napravio, otišao na poligrafsko testiranje nakon što ga je ovaj lažno optužio da je odlazio u Slovensku, budući da je to poligrafsko testiranje napravljeno po svim pravilima, ne vidim neku svijetlu budućnost lažljivaca u politici poput Grmoje. Kapulica govori istinu. Znači da ovaj drugi laže", komentirao je i okladu Marija Kapulice i Nikole Grmoje zbog koje je HDZ-ovac otišao na poligraf i nakon čega se pokazalo da u zloglasnom Klubu u Slovenskoj nije bio.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju