Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasilo se ministarstvo

U kući na području Zaprešića pronađena tijela majke i djeteta, policija sumnja na nasilnu smrt: "Mještani su u šoku"

Dva tijela pronađena su bez znakova života na područu Donje Bistre. Radi se o majci i djetetu, a policija sumnja na nasilnu smrt.

Zagrebačka policija izvijestila je da su oko 13:20 na području Zaprešća, na području Donje Bistre u obiteljskoj kući pronađena dva tijela bez znakova života, po dojavi člana obitelji.

Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o nasilnoj smrti majke i djeteta.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Kako neslužbeno doznaje reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, suprugu i dijete je u kući pronašao suprug. Dodaje da su svi mještani u šoku. "Nedavno su se doselili u Donju Bistru. Uglavnom su bili povučeni pa ih susjedi nisu imali prilike puno upoznati", doznaje Čorkalo. Mještani su rekli da su viđali majku i dijete, ali ne i oca.

Oglasilo se Ministarstvo

Oglasili su se iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o tragičnom događaju.

"Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri.
Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz neutvrđenih razloga Tragičan kraj potrage: 30-godišnjak automobilom sletio s ceste i poginuo

Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje", priopćili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene