Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija istražuje tko je nacrtao kukasti križ koji je, prema objavi fotografije na portalu Slobodne Dalmacije, sinoć osvanuo na području Solina, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.


Fotografiju kukastog križa iscrtanog na makadamskom dijelu parkirališta na ulazu u povijesno-antički lokalitet Starine u Solinu jedan je čitatelj poslao portalu Slobodne, no nakon objave kukasti križ je nestao. Splitska je policija potvrdila da su dobili dojavu o kukastom križu te da zajedno s komunalnim redarima utvrđuju o čemu se radi.

Vezani članci Počelo suđenje Luki Juretiću za ubojstvo susjeda - 1 Počelo suđenje mladiću koji je od susjeda (92) zatražio brašno pa ga brutalno ubio: "Ne osjećam se krivim" Obitelji, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Pravi baby boom: U ovim je hrvatskim gradovima zabilježen najveći prirodni prirast, provjerili smo koja je njihova tajna

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban je priopćio kako je angažirao komunalce koji su stupili u vezu sa solinskom policijskom postajom te s osobom zaduženom za taj lokalitet iz Arheološkog muzeja.

Ostojić: Policiji treba još dva dana za pregled kamera s Poljuda

Moram vas izvjestiti da nitko od navedenih nije upoznat s tim slučajem, naveo je Bodan dodajući da je obišao cijeli prostor te ništa nije primjećeno. Fotografija je očito nastala noću, zaključio je te u priopćenju poslanom Slobodnoj prozvao onoga koji je uočio kukasti križ, zašto prvo nije obavijestio nadležne institucije. "Savjest bi mu trebala naložiti da najprije obavijesti nadležne institucije, a ne medije. Na taj način pruža osnovanu sumnju u časnost svoje namjere u cilju zaštite svih pozitivnih vrijednosti svog grada i naše domovine", stoji među ostalim u priopćenju solinskog gradonačelnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook