Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li pronaći krivca?

Ostojić: Policiji treba još dva dana za pregled kamera s Poljuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu da policiji treba još barem dva dana da pregleda nadzorne kamere sa splitskog Poljuda, dodavši kako je utvrđeno da su tamo postavljene i neke kamere koje uopće ne bilježe što se događa na stadionu, na čijem je travnjaku prije 10-tak dana iscrtan kukasti križ, uočen 12. lipnja na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije.

"Po mojim informacijama policiji treba najmanje još dva dana za pregled kamara, a onda će izvijestiti što su napravili", odgovorio je Ostojić uoči sjednice Vlade, na novinarski upit kako napreduje 'istraga oko svastike na poljudskom travnjaku'.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Upitan pak zašto istraga toliko dugo traje, rekao je da dio kamera na Poljudu uopće ne bilježi prolazak osoba.

'Policija će o istrazi o kukastom križu izvijestiti kad bude imala rezultate'

"Sustav je manjkav, dio kamera uopće ne bilježi prolazak osoba i to će biti dosta bitno. Ima kamera koja snima, uredno je postavljena kao kamera i već su napravili testiranje i utvrdili da osoba koja gleda kroz tu kameru zaista može vidjeti osobu, ali u onome dijelu snimljenoga nema nikoga", izjavio je Ostojić uoči sjednice Vlade.

Inače, splitska je policija u subotu, 13. lipnja, dan nakon utakmice, izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je zamijećen kukasti križ, te ga je poslala u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' u Zagreb. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene