Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden na krim-istraživanje

Filmska potjera u centru Zagreba: U taksiju kojim je 61-godišnji muškarac udario policajca bilo je više stranih državljana

Aktualno Galerija Policija, ilustracija - 1 Policija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Policija, ilustracija - 2 Policija, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Nevjerojatna nesreća u središtu Zagreba. Vozač taksija automobilom je udario policajca.

Sve se dogodilo kad su 61-godišnjaka policijski službenici zaustavili i zatražili dokumente. Pokušao se dati u bijeg, policajci su ga ponovno zaustavili te je tada namjerno krenuo prema jednom od policijskih službenika, udario ga vozilom i nastavio vožnju.

Ubrzo je zaustavljen i sredstvima prisile priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Zna li se kakvo je stanje policajca i zašto se počinitelj dao u bijeg, otkrio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Informacije kažu kako je policajac pod sirenama hitne pomoći prebačen u zagrebačku Traumatologiju. Njegovo stanje je stabilno, a njegove ozljede su liječnici okarakterizirali kao lakše", izvjestio je Mikić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen u nedjelju Svađa u kafiću u Delnicama završila tučnjavom: Napadača policija prijavila zbog nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda

Naime, policajci su na području Vlaške ulice pokušali zaustaviti muškarca. On se dao u bijeg kroz Palmotićevu i skrenuo je u Jurišićevu.

"Kažu svjedoci da je bila prava filmska potjera. Na križanju Jurišićeve i Draškovićeve policajci su ga presreli. Iako su mislili da će se mirno predati, krenuo je autom prema policajcu i zakačio ga", dodao je.

Odupirao se uhićenju

61-godišnji muškarac je savladan, odupirao se uhićenju.

"Tijekom divljanja u taksiju je bilo više stranih državljana koji su zajedno s njim u policijskoj postaji. Policija utvrđuje jesu li oni imali reguliran status u Hrvatskoj ili ne", rekao je Mikić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promili u nebesima Biciklist šokirao policajce: Nisu bili sigurni trebaju li ga odvesti u bolnicu ili u postaju

Krim istraživanje je u tijeku. Vrlo je izgledno da će policija ići na karakterizaciju jednog od dva moguća kaznena djela - dovođenje u opasnost života i imovine, što bi za taksista bila znatno bolja opcija jer mu tada prijeti do pet godina zatvora.

"Ako policajci ovaj pohod vozača budu tumačili kao kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, tada vozaču prije kazna od pet do 10 godina zatvora", zaključio je Mikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene