Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat po nasilju

Muškarac zatočio ženu i dijete u Baranji: Policija objavila detalje okončane talačke krize

Policija je provela krim istragu nad 49-godišnjim muškarcem koji je u nedjelju u mjestu Kneževo u višesatnoj talačkoj krizi u stanu držao zatočenu ženu i dijete, i osumnjičen je za kaznena djela oduzimanja slobode i nedozvoljenog posjedovanje oružja i eksplozivnih sredstava.

Talačka kriza koju je u nedjelju u baranjskom mjestu Kneževo izazvao 49-ogodišnji hrvatski državljanin zatočivši 34-godišnju partnericu i zajedničko dijete, okončana je predajom osumnjičenoga u ponedjeljak oko 2,40 sati nakon višesatnih pregovora, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska. Pri tom nije bilo ozlijeđenih.

Na Uskrs oko 17,40 sati 49-godišnjak je zatočio partnericu i dijete, prijetivši aktiviranjem ručne bombe u slučaju da policija nasilno pokuša ući u stan.

Policija je iz zgrade prvo evakuirala sve stanare, a potom je na mjesto događaja došao pregovarački i taktički tim Jedinice specijalne i interventne policije Osijek.

Pročitajte i ovo Baranja, talačka kriza pregovarali su satima Završena drama u Baranji: Muškarac u stanu zatočio ženu i prijetio da će ih raznijeti, predao se policiji

Nakon dugih pregovora koji su gotovo 9 sati, osumnjičeni 49-godišnjak se u ponedjeljak u 2:40 sati predao policijskim službenicima pregovaračkog tima.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija navodi da tijekom cijelog događaja taoci i osumnjičeni prošli bez ozljeda.

Pročitajte i ovo Njemačka policija UBIO ŽENU PA SE SAKRIO? Drama u Dresdenu: Centar grada pod opsadom policije zbog moguće talačke krize

Policija 49-godišnjaka sumnjiči za počinjenje kaznenih djela "protupravnog oduzimanja slobode“ te „nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih sredstava, navodi se u priopćenju PU osječko-baranjske.

Neslužbeno se doznaje da je napadač tijekom nedjeljne večeri oslobodio dijete, devetogodišnjeg sina, koji je potom smješten kod djeda. Osumnjičeni je već bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, zbog čega je neko vrijeme proveo i u istražnom zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene