Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPADAČ UHVAĆEN

Detalji zvjerskog napada u Vukovaru: "Čula sam vriskove i uzvike 'Nemoj, nemoj', 'Što to radiš'..."

Aktualno Galerija Ubojstvo u Vukovaru - 2 Ubojstvo u Vukovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Vukovaru - 3 Ubojstvo u Vukovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Vukovaru - 4 Ubojstvo u Vukovaru - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Vukovaru - 5 Ubojstvo u Vukovaru - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ubojstvo u Vukovaru - 2 Galerija 1/6 >>
Dan nakon brutalnog napada 45-godišnjaka na 38-godišnju Vukovarku, žena je od ozljeda preminula. Pojavila se infomacija da su svemu svjedočila i maloljetna djeca te prijateljica.

U subotu oko 19 sati, 45-godišnji muškarac upao je u obiteljsku kuću i napao 38-godišnju ženu. Kako se doznaje, uslijedio je verbalni napad, a zatim ju je nekoliko puta ubo nožem po cijelom tijelu te pobjegao iz kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priopćila policija Nasilnik s Rive koji je napao dvije žene dobio kaznenu prijavu Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

U trenutku napada u kući je bilo dvoje njezine malodobne djece. Cijelu noć borili su se liječnici za njezin život, no u jutarnjim satima žena je preminula.

Policija je ubrzo pronašla muškaraca. Riječ je o Vukovarcu, navodno bivšem partneru s kojim je bila u vezi nakon što je pokrenut razvod braka.

U trenutku uhićenja, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, imao je 1,8 promila alkohola u krvi i bio je pod utjecajem droga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lakše tjelesne ozljede Divljaštvo u Splitu: Nasilnik svezao ženi uže oko vrata i ramena te je izbacio iz auta koji ju je vukao nizbrdo

Pročitajte i ovo Renata Brkić LIJEČNIK JE PRIVEDEN Medicinska sestra za Dnevnik Nove TV iznijela detalje brutalnog napada: "Krvnički me uhvatio za vrat i bacio na pod... Napad se dogodio pred djecom"

"Sinoć je bila gusta magla i ništa se nije moglo vidjeti. Čula sam nekakve vriskove i uzvike 'Nemoj, nemoj', 'Što to radiš'... Kada sam kasnije izašla van, vidjela sam policiju ispred koji svjetiljkama pretražuju područje oko kuće", za Večernji list je rekla jedna od susjeda.

Susjedi za nesretnu ženu imaju samo riječi hvale. Ističu da se iznimno brinula o svojoj djeci.

"Ženu izbo neki taj u kući. Još su tu i djeca bila. Šta ti misliš?! Krv svuda po kuć. Još kad je išao sve auto izgrebao. Pa kaki je to čovjek?! On nije normalan", rekla je stanovnica Vukovara Ignjatović Mara.

"Zašto se to događa?", pita se Ana Orešković. "Ja nemam pojma što je u tim ljudima. Kakvi su to umovi da tako nešto napraviš? Baš strašno", poručuje.

Glasnogovrnik PU Vukovarsko-srijemske kaže da se napadač do sada nije opirao te da je poznat policiji po određnim prekršajima i kaznenim djelima.

U sigurnoj kući kažu, 94. je to ubojstvo žene u posljednjih 5 godina. Od toga 44 ubojstva počinili su intimni partneri.

Ivana Sučić, ravnateljica Sigurne kuće Vukovar kaže da su najčešće vrste nasilja nad ženama fizičke, psihičke, verbalne, ekonomske i seksualne. "Nažalost, vrlo rijetko se dogodi da se jedno dogodi bez ostala tri. Kombinacija seksualnog, fizičkog i psihičkog najčešće dovodi do ubojstva", upozorava.

Kada je riječ o nasilju nad ženama, Kazneni zakon je pooštren, ali smatraju ne i njegova provedba.

"No i dalje imamo masu presuda uvjetnih. Uvjetna presuda nije nikakva poruka zlostavljačima da se prestanu tako ponašati", poručuje Ivana Sučić

Presuda, ali i ostali detalji posljednjeg ubojstva doznat će se kasnije jer je policijski očevid još u tijeku.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubojstvo i Oštećenje tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik u subotu 29. listopada oko 18:30 sati došao do obiteljske kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila, najprije u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio osobni automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom tjelesno ju ozlijedio, što je za nju bilo smrtonosno, budući je nakon pretrpljenih teških tjelesnih ozljeda preminula u bolnici, izvijestila je policija.

Nakon policijskog postupanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene