Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepravomoćno

Nožem brutalno ubio bivšu partnericu u splitskoj trgovini: Željko Đekić dobio 38 godina zatvora

Zbog okrutnog ubojstva bivše partnerice Vesne Perišić (44) na njezinu radnom mjestu sudsko vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Dinka Mešina u ponedjeljak je na 38 godina zatvora nepravomoćno osudilo Željka Đekića (55), zvanog Lika.

Svoju bivšu partnericu Đekić je na okrutan način usmrtio 30. studenog prošle godine nešto prije 15 sati u trgovini Lidl u naselju Split 3. Nakon što je ušao u trgovački centar, prišao joj je sleđa i izvadio nož s oštricom duljine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne te joj zadao 20 ubodno-reznih rana.

Pritom je, prema optužnici, bio svjestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnje.

Osim za okrutno ubojstvo bivše partnerice, Đekić je osuđen i za to što je od rođenja njihova sina 2004. godine Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorištavao i vrijeđao prijeteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i cijelu njezinu obitelj ako ga napusti.

Pročitajte i ovo Policija prijeti mu 40 godina zatvora Spavao s nožem ispod jastuka: Ubojica bivše partnerice u splitskoj trgovini ne sjeća se zločina

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 Stari zločini "Uvijek postoji neki trag..." Misteriozni nestanci i davno počinjena ubojstva: Zagrebački kriminalist otkriva kako policija rješava zaboravljene slučajeve

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, jednom joj ga je stavio pod vrat, pa se žena zbog straha u ljeto 2021. odselila kod obitelji u Dugopolje.

Na suđenju je tvrdio kako se ne sjeća što se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga ubiti, nije želio ni gledati snimku s poprišta zločina, a u jednom je trenutku čak i zaplakao.

Tvrdio je da je imao normalne odnose sa žrtvom, ali i da mu je ona uvijek kontrirala, dok je psihijatar kod njega utvrdio trajne promjene ličnosti. Nož je uvijek nosio sa sobom i to zato što je, kako je rekao, bio napadnut nekoliko mjeseci ranije.

"Zatvor i to njegovo šta ne može na kocku i što ne može okolo, to njemu puno znači, više od onoga šta je on nju ubio. Zato se sve to i dogodilo, nitko mu nije moga nabaviti novac za tu njegovu kocku", izjavila je nakon presude teta ubijene Vesne Perišić. 

"Ona je tamo gdje je, povratka nema, ali eto, dio nas je na neki način zadovoljan", izjavila je Jelena Projić, sestra ubijene. 

"Što više počinitelja dobije težu kaznu, pretpostavimo da će se drugi u navodnicima bojati da i oni ne dobiju takve kazne, a zakonski okvir za to postoji", izjavila je Julijana Stipišić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene