Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zločin u Rijeci

Zvjerski zatukao ženu u kafiću: Roman Brnada proglašen krivim za teško ubojstvo

Zbog teškog ubojstva žene u kafiću Roman Brnada proglašen je krivim.

Roman Brnada proglašen je krivim za teško ubojstvo. Prema presudi, on je u neubrojivom stanju na okrutan način 6. veljače u riječkom kafiću ubio ženu.

No s obzirom da se radi o osobi koja zbog bolesti, oštećenja i disfunkcije mozga nije mogla shvatiti značenje djelovanja niti upravljati svojim postupcima prema njemu su morale biti primijenjene odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Iz tog razloga nije mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu već mu je izrečen prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu, donosi Novi list.

Sud mu je produljio istražni zatvor.

"Tijekom sudskog postupka ustanovili smo da je kazneno djelo učinjeno u neubrojivom stanju, a zakon nalaže da se u tom slučaju odredi liječenje u ustanovi na šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen još jedan mladić Horor: Dvije maloljetne unuke zadavile baku? Pokušale sve prikazati kao prirodnu smrt

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 Stari zločini "Uvijek postoji neki trag..." Misteriozni nestanci i davno počinjena ubojstva: Zagrebački kriminalist otkriva kako policija rješava zaboravljene slučajeve

Nakon šest mjeseci će se preispitivati ide li stanje ide nabolje ili ne. Činjenica je da za okrutan način ubojstva žrtva dugo mora trpjeti bolove, no iz onoga što smo vidjeli na snimci te iz težine ozljeda proizlazi dakle da sila koju ste upotrijebili ukazuje na okrutnost i brutalnost. Ovo vijeće je stoga smatralo da se radilo o okrutnom ubojstvu", istaknula je u obrazloženju presude sutkinja, piše NL.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene