Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na što ima pravo?

Upravitelj zatvora u Lepoglavi za Dnevnik Nove TV o pogodnostima koje stečenim brakom dobiva Srđan Mlađan: "U početku nema benefita..."

Dražen Posavec (Foto: Dnevnik.hr)
Dražen Posavec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mladen i Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Mladen i Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Dražen Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Najzloglasniji hrvatski ubojica Srđan Mlađan uplovio je, na opće iznenađenje javnosti, u bračnu luku. Sa suprugom se dopisivao putem pisama, a vidjeli su se tek u utorak, na dan vjenačanja u zatvoru u Lepoglavi. Dnevnik Nove TV istražio je kako će ta bračna zajednica utjecati na njegov daljnji boravak u Lepoglavi.

Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih hrvatskih ubojica, oženio se u lepoglavskom zatvoru za 20-godišnju Zagrepčanku. Sisački monstrum hladnokrvno je ubio djevojku (16), umirovljenika i policajca. Pljačkao je banke, držao taoce. Za nekoliko godina izaći će i na slobodu.

Njegova novopoečena supruga kratko je komentirala zašto se udala za njega.

Pročitajte i ovo Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) vjenčali se u zatvoru Supruga (20) Srđana Mlađana: "Baš je onakav kakvim sam ga zamišljala. Uvjerena sam da je on sad drugi čovjek"

Pročitajte i ovo Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Krvavi niz hladnokrvnog ubojice Srđan Mlađan sa samo 21 godinom iza sebe je imao tri ubojstva: Nakon što je likvidirao djevojku (16) popio je mlijeko i zaspao

"Ne pitajte me zašto sam Srđanu pisala. Uostalom zašto ne? Meni se ostvarilo ono što sam željela. Srđan je baš onakav kakvim sam ga zamišljala. Nit manje nit više, nego baš onakav", rekla je za Jutarnji list Mlađanova supruga.

Što sklapanje braka znači za boravak Srđana Mlađana u zatvoru, pitali smo Dražena Posavca, upravitelja kaznionice u Lepoglavi.

Posavec ne može komentirati pojedini slučaj, ali oženjeni zatvorenici imaju pravo na dva posjeta mjesečno. Dio zatvorenika svojim ponašanjem može zaslužiti i posebnu pogodnost da taj posjet provede u posebnoj prostoriji sa supružnikom.

"Samo stupanje u brak zatvorenicima ne donosi apsolutno nikakve benefite u početku. Skuladno procjeni stručnog tima, on ostvaruje ili ne ostvaruje određene pogodnosti", rekao je Posavec te dodao kako brak ne znači niti da će zatvorenik ranije izaći iz zatvora.

"Činjenica da je u braku može poticajno djelovati u smislu da očuva taj brak i ako su tu djeca, i zapravo da se ima kamo vratiti, u socijalno okruženje", kaže Posavec

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene