Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infiniti

VIDEO: Luksuz koji tek sada stiže u Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je dizajn nezahvalna kategorija, jer jedan oblik nekome može biti savršen, a drugome nimalo lijep, mišljenja smo kako će većina ipak pokleknuti pred ljepotom ovog Infinitija.

No, mnogi u Hrvatskoj nikada nisu ni čuli za Infiniti. Ako ste jedan od njih, ništa strašno, jer ovaj je brand tek prije dva tjedna u Ženevi imao svoje prvo predstavljanje pred europskom publikom. Izvorno, riječ je o japanskoj kompaniji u vlasništvu Nissana. Odnosno, to je Nissanova luksuzna marka stvorena za američko tržište, prije točno 20 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na mercedesovim osnovama Infiniti objavio prvu fotografiju modela QX30 Slika nije dostupna Mercedesove osnove Infiniti najavio konceptni QX30

U Hrvatskoj najranije 2010.

Dakle, ista stvar kao s Toyotom i Lexusom, samo što je Toyota Lexus odlučila ranije gurnuti u Europu. Infiniti je, nažalost, tek odnedavno krenuo sa zapadnom Europom i Rusijom, dok u Hrvatskoj ovaj brend ne očekujte prije 2010. ili 2011. Dakle, studija Essence je coupe sa stražnjim pogonom pogonjen na struju. Tu je i benzinski 3,7 litreni V6 twin turbo motor koji razvija 434 konja.

Infiniti Essence isključivo za promotivnu prezentaciju

Geneza vam je vjerojatno poznata; Nissan 370 Z ima isti motor, ali bez turba. Tu je još i generator, smješten između motora i sedmerobrzinskog mjenjača, a razvija 158 konja.
I sve je, ondje u Ženevi, izgledalo sjajno dok glavni čovjek za razvoj u Infinitiju nije rekao: 'Ali ništa od toga'. Naime, Essence je napravljen isključivo za promotivnu prezentaciju ovog brenda i nikada neće ući u proizvodnju. Tužno, no ako baš ovakav model nikada neće zaživjeti, nadamo se kako će Infiniti na svojim budućim modelima implementirati pojedina dizajnerska rješenja s Essencea. Bila bi prava šteta da se to ne dogodi.

Emisiju Automotiv možete gledati na programu Nove TV nedjeljom u jutarnjim satima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene