Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće filipinskih majki odazvalo se danas akciji dojenja koja se provodi širom te zemlje. Cilj akcije je postaviti novi Guinnessov rekord u istovremenom dojenju beba na različitim lokacijama.


Organizatori tvrde kako je glavna svrha projekta usprotiviti se reklamnim tvrdnjama kako je umjetno mlijeko za bebe zdravije od majčinog mlijeka.

Vezani članci Bernardine Evaristo Priča o 12 žena i njihovim borbama unazad sto godina pomela je svu konkurenciju, evo i tko stoji iza svega Zmija u plafonu Prekinuli nastavu jer su u stropu spazili divovsku zmiju, a onda je uslijedio kaos

Liječnica Elvira Henares Esguerra, koja je i organizirala ovaj događaj, rekla je kako u Guinnessovoj knjizi još nije postavljen rekord ovakvog karaktera.

Prema neslužbenim podacima kojima organizator raspolaže, u dojenju je sudjelovala 3 151 majka. 

Na košarkaškom igralištu, u predgrađu Paranaque, više od tisuću majki istovremeno je na jednom mjestu dojilo svoje bebe.

'Koristimo svaki mogući način kako bismo obrazovali filipinske majke o nužnosti dojenja njihovih beba u prvih šest mjeseci života. Želimo im dati do znanja i kako je veoma korisno djecu nastaviti dojiti do druge godine života', rekla je Dale Rutstein, glasnogovornica UNICEF-a.

Dale pritom misli na isključivo dojenje beba tijekom prvih šest mjeseci te na dojenje uz dohranu do druge godine života.

Ovom akcijom srušen je dosadašnji rekord, postavljen u Kaliforniji 2002. godine, kad je u istovremenom dojenju sudjelovalo 1 130 majki.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju