Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDARNI TURISTIČKI VIKEND

Kaos na cestama: Strankinja se pokušala švercati na Lučkom, rampa pala na automobil, a ona pobjegla. Kod Rijeke već drugo vozilo u krivom smjeru, ovaj put - autobus

Na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa dva je puta danas u samo nekoliko sati HAK upozoravao na vozače koji voze u suprotnom smjeru - najprije vozilo, a potom autobus. Nevolja nije nedostajalo niti na Lučkom gdje je na par automobila pala rampa zbog vozačkog nepoštivanja signalizacije.

Ljeto je u punom zamahu, usprkos koronakrizi turistička sezona također, i u skladu s time subota na cestama prolazi u znaku uobičajenih gužvi i kolona, a takvu situaciju u Hrvatskom autoklubu (HAK) očekuju i tijekom ostatka dana.

Međutim, dan će ostati upamćen po nekoliko, najblaže rečeno, prilično bizarnih i vrlo opasnih događaja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci Hrvatskih autocesta Brojke bolje nego prije korone: Pogledajte koliko je porastao promet na autocesti kod Lučkog

Na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa oko podneva je najprije jedan automobil, a kasnije u rano poslijepodne autobus vozio u suprotnom smjeru pa je HAK u dva navrata morao upozoravati vozače da smanje brzinu na 40 km/h, izuzetno oprezno voze po desnom voznom traku autoceste bez pretjecanja i da uključe sva četiri pokazivača smjera.

Problema je bilo i na Lučkom, naime oko 12 sati pri prolasku kroz naplatne kućice vozačica automobila stranih registracijskih oznaka nije poštivala signalizaciju pa je rampa pala na vjetrobransko staklo automobila. Ona je samo odjurila dalje, a nigdje nema nikakvog zapisa, doznajemo iz HAC-a iz kojega kažu i da nije baš da se takve stvari događaju svaki dan, ali nisu niti rijetkost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRPLJENJE I OPREZ Udarni turistički vikend: Na ulazak u Sloveniju čeka se satima, gužve i prema moru

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima, ističe u svojem izvješću Hrvatski autoklub (HAK).

Kolona vozila na autocesti A1 na naplati Lučko u smjeru Zagreba duga je oko tri kilometra, a na naplati Demerje oko dva kilometra.

Kolona vozila je u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera, te čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru juga.

Zbog povećane gustoće prometa u smjeru Dubrovnika dolazi do povremenih zastoja između čvorova Gospić i Gornja Ploča.



Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplatama Krapina i Trakošćan u smjeru Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko pet kilometara.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera.

Kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko pet kilometara.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i KIKOVICA u oba smjera.

Povećana gustoća prometa je i na Krčkom mostu (DC102) u oba smjera, a u smjeru otoka kolona se proteže na riječku obilaznicu.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, a kolone su i na riječkoj obilaznici na čvoru Matulji u oba smjera.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto, prema unutrašnjosti, te u priobalju. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Jasko i Alma iz Njemačke kažu kako su prema Jadranu krenuli još u petak.

"Evo vidite koliko je sati, a koliko još imamo da putujemo. Na Maclju smo tri sata čekali da uđemo“, kažu.

Za Silvestra iz Iloka – sve ide po planu.

"Ima kod Županje gužve, ovdje nema. Sve je kako smo zacrtali, dosad sve ide dobro", kaže.

Pere iz Posušja čekao je 5 sati.

"Samo da dođemo kući sve će biti bolje", govori.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene