Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepune plaže

Odlične vijesti za sezonu! Čak pola milijuna gostiju odmara se u Hrvatskoj: ''Ovo je definitivno najjači vikend. Turisti su jedva čekali doći''

Aktualno Galerija Gužve u prometu zbog turista - 1 Gužve u prometu zbog turista - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gužve u prometu zbog turista - 5 Gužve u prometu zbog turista - 5 Foto: DNEVNIK.hr Gužve u prometu zbog turista - 3 Gužve u prometu zbog turista - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužve u prometu zbog turista - 2 Gužve u prometu zbog turista - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Gužve u prometu zbog turista - 4 Galerija 1/6 >>
Svi putevi vode na more! Na ulaz u Hrvatsku čekalo se i do tri sata, na cestama su se stvarale kilometarske kolone, a zbog manjih prometnih nesreća bilo je i kraćih zastoja. Prvoga srpanjskog vikenda prepune su plaže kupača, a u Hrvatsku je stigao i vlak pun turista iz Budimpešte. Prvim turističkim vlakom u Split je došlo 120 gostiju.

U špici sezone u Hrvatskoj je trenutačno pola milijuna gostiju, gotovo dvjesto tisuća više nego lani u isto vrijeme. Najviše njih je u Istri i na Kvarneru, i to gotovo polovina od ukupnog broja turista.

''Ovo je definitivno najjači vikend, iako svi su vikendi tijekom 6. mjeseca bili pojačani, ali evo ovo je i završetak škole i turisti koji su jedva čekali doći u Hvatsku'', rekao je Načelnik PP Buje Robert Boban Paulović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA Dobro nam došli, susjedi! Hrvatska od sutra za Slovence obojana u zeleno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojke su dobre Objavljeni podaci o dolascima turista, Brnjac: "Zadovoljni smo, ali situacija iz Zadra nam je svima upozorenje"

Posjetitelj iz Švicarske tvrdi da mu je, kako kaže, dugo čekanje od 40 minuta, dok je Ani iz Mađarske je ugodno u Hrvatskoj. ''Ovo je vrlo zgodan način putovanja, ugodno je. Sedam nas je i svi smo zajedno pa je bilo prilično zabavno!'', rekla je Ana koja je došla vlakom.

 

Više o turistima pogledajte u priloženom videu.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene