Svi putevi vode na more! Na ulaz u Hrvatsku čekalo se i do tri sata, na cestama su se stvarale kilometarske kolone, a zbog manjih prometnih nesreća bilo je i kraćih zastoja. Prvoga srpanjskog vikenda prepune su plaže kupača, a u Hrvatsku je stigao i vlak pun turista iz Budimpešte. Prvim turističkim vlakom u Split je došlo 120 gostiju.

Galerija


U špici sezone u Hrvatskoj je trenutačno pola milijuna gostiju, gotovo dvjesto tisuća više nego lani u isto vrijeme. Najviše njih je u Istri i na Kvarneru, i to gotovo polovina od ukupnog broja turista.

''Ovo je definitivno najjači vikend, iako svi su vikendi tijekom 6. mjeseca bili pojačani, ali evo ovo je i završetak škole i turisti koji su jedva čekali doći u Hvatsku'', rekao je Načelnik PP Buje Robert Boban Paulović.

Gužva na granici, ilustracija Dobro nam došli, susjedi! Hrvatska od sutra za Slovence obojana u zeleno

Turisti na otoku Pagu, ilustracija Objavljeni podaci o dolascima turista, Brnjac: "Zadovoljni smo, ali situacija iz Zadra nam je svima upozorenje"

Posjetitelj iz Švicarske tvrdi da mu je, kako kaže, dugo čekanje od 40 minuta, dok je Ani iz Mađarske je ugodno u Hrvatskoj. ''Ovo je vrlo zgodan način putovanja, ugodno je. Sedam nas je i svi smo zajedno pa je bilo prilično zabavno!'', rekla je Ana koja je došla vlakom.

 

Više o turistima pogledajte u priloženom videu.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr