Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čovjek s dva srca preživio dva srčana udara u isto vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su spasili život 71-godišnjeg muškarca koji ima dva srca te je dobio dva srčana udara.

'Nikada nismo vidjeli ništa slično', rekao je dr. Giacomo Mugnai iz bolnice u kojoj se liječi talijanski pacijent. Isprva, liječnici su mislili da je muškarac doživio tipičan zastoj srca. No, nakon što su ga pregledali, primjetili su njegovo neobično medicinsko stanje. Pokazalo se, međutim, kako muškarac nije rođen s dva srca, već je drugo srce dobio medicinskim zahvatom, piše Yahoo News.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Heterotopska transplantacija napravljena je tako da novo srce 'pomogne' onom starom. 'Ovo ponekad viđamo kod pacijanata koji imaju problema sa srcem ili bubrezima', rekao je dr. Rade Vukmir sa Sveučilišta Temple. 'Kirurzi mogu ostaviti, na primjer, bubreg na mjestu ako bi njegovo vađenje predstavljalo veliki problem ili ako postoji mogućnost da će se oporaviti nakon nekog vremena, i na njega staviti novi, zdravi organ', rekao je Vukmir.

>> Liječnici šokirani: Rodila dječaka s dvije funkcionalne glave

'Možete uspostaviti dva neovisna otkucaja srca, posebno u situaciji kada se jedno srce oporavlja', dodaje Vukmir objašnjavajući ovu situaciju. A upravo se to, izgleda, dogodilo talijanskom pacijentu. Oba srca su mu oživljavali simultano pomoću defibrilatora. Liječnici su izvijestili kako se muškarac oporavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene