Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu mu pomoći

Liječnici šokirani: Rodila dječaka s dvije funkcionalne glave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brazilu je rođen dječak s dvije glave, a tamošnji liječnici nisu sigurni mogu li operativnim zahvatom pomoći bebi.

Bez obzira na dilemu liječnika, beba nije u životnoj opasnosti i stabilnog je stanja. Stanje u kojem je dječak rođen nastaje kad se jednojajčani blizanci u majčinoj utrobi ne uspiju u potpunosti razviti, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

Dječak je rođen carskim rezom u ponedjeljak u zoru i teži 4,5 kilograma. Rođen je u maloj bolnici na sjeveru Brazila.

Liječnica Nelia Dahas medijima je rekla kako bi razdvajanje glava bilo nemoguće, jer dječak ima samo jedan set organa. 'Ono što statistički znamo jest da djeca koja su podvrgnuta operaciji i prežive, u pravilu imaju mali broj zajedničkih organa', pojasnila je Dahas.

Pred liječnicima je i prava dilema koju od dvije glave pokušati ukloniti, jer obje imaju u potpunosti funkcionalan mozak. Majka je u međuvremenu počela dojiti dječaka na obje glave i beba pokazuje zdrav apetit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene