Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi i u Jadranskom moru

VIDEO Trenutak kada je riba monstrum ugrizla morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimkama na kojima se može vidjeti proždiranje morskih pasa, pridružila se još jedna, također nevjerojatna.

Na YouTubeu je objavljen video na kojem se vidi trenutak u kojem je ogromna riba zgrabila morskog psa velikog 1,2 metra i povukla ga u dubinu oceana. Video je objavio korisnik Gimbb14 koji je ovo iskustvo doživio loveći ribu u floridskim vodama.

Kako je opisao, do koraljnog grebena je došao oko 8 ujutro i nije imao baš puno sreće s ulovom. No, s bačenom udicom i dalje je čekao te je u jednom trenutku ulovio kirnju tešku gotovo 7 kilograma.

U tom trenutku je za njom iz dubine na površinu krenula ogromna kirnja, koja mu je pokušala uzeti ulov. Ubrzo se pojavio i morski pas koji je na kraju završio kao žrtva ove monstruozno velike kirnje.

Ovako velike kirnje nisu šala. Mogu narasti i do 2,5 metara dužine te preko 200 kilograma dužine.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina

VIDEO Googleu se ovo nikako ne sviđa...

Jedna je od vrsta riba koje žive u Jadranskom moru, na primjer, kirnja bjelica, kirnja zubuša ili kirnja zlatica. Svaka vrsta kirnje različite je boje i veličine, ali imaju slične prehrambene navike.

No, u Jadranskom moru kirnje su puno manje nego što je uobičajeno u drugim morima. One teže od 10 do 15 kilograma i duge su oko 1 metar. Uz to, one su i pitomije te ih ronioci mogu i 'pomilovati' po glavi.

Hrani se uglavnom ribama koje imaju 1 do 2 kilograma, rakovima i jastozima. Hrani se čak i hobotnicama. Kirnja je proždrljiva i vrlo grabežljiva riba, ali nema mnogo zubiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene