Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gric-gric-gric

VIDEO Googleu se ovo nikako ne sviđa...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google nije morskim psima ostao dužan. Tek će se vidjeti tko će iz ove priče izaći kao pobjednik.

Pomisao na veliku bijelu psinu kod većine ljudi izaziva užas, osobito dok plivaju u moru, i to još od kad su prikazane Ralje. No, ova veličanstvena životinja sada prijeti našem svakodnevnom životu, i to ne u moru, nego na čvrstom tlu, piše Metro.

Morski psi urotili su se protiv interneta! Velike bijele psine grizu optičke kablove koji su postavljeni u morskim dubinama.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Slika nije dostupna kratkoperaji mako VIDEO U našoj blizini! Ribar snimio najbržeg morskog psa na svijetu

No, Google je uzvratio istom mjerom 'velikom bijelom'. Njegovi su ronioci 100 tisuća milja optičkih kabela obložili s kevlarom, materijalom od kojeg se rade neprobojni prsluci.

Kabeli, napravljeni od staklenih niti, prenose podatke u oceanu koristeći lasere. To je sto pute brže od bilo kakve druge alternative, primjerice, bakrenih žica, pojasnili su u Googleu.

Preživio napad bijele psine: 'O moj Bože, umrijet ću. To je to.'

Morski psi grizu kablove iz nepoznatih razloga. Zubi morskog psa pronađeni su u optici pod morem još 1985. godine. Morski psi bili su i glavni razlog prekida komunikacije dvije godine kasnije, između SAD-a, Europe i Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene