Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 2010. imamo veleposlanicu

VIDEO: Jesmo li spremni za izvanzemaljce?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je UN u rujnu imenovao veleposlanicu za prvi kontakt s izvanzemaljcima, i oni do sada najskeptičniji sigurno su se zapitali postoje li 'mali zeleni'.

I dok neki to čvrsto poriču, drugi tvrde kako postoje svjetske zavjere o prikrivanju dokaza o njihovom postojanju. Svako malo sumnje pobude i sve češće viđeni NLO-i. Prvi je ove godine iznenadio Meksikance već u siječnju. Čudnovate igre svjetla u oblacima na meksičkom nebu potaknule su nagađanja da izvanzemaljci dolaze i odlaze na Zemlju zahvaljujući crvotočinama. Neki su čak vjerovali kako je u pitanju bio matični brod izvanzemaljske flote.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

U travnju je neobičan objekt primijećen na britanskom nebu. U videu od 30 sekundi zabilježeno je kako dva borbena zrakoplova 'love' nešto što podsjeća na NLO. Britansko ministarstvo obrane nije htjelo komentirati događaj, ali su potvrdili da bi poslali vojnu letjelicu kako bi se borila protiv svake prijetnje.

Neobične letjelice nisu zaobišle ni Hrvatsku. Početkom travnja nad Malom Učkom pojavila su se treperava svjetla koja su često mijenjala boju i poziciju. Prošle godine na istom se mjestu pojavilo kaotično i brzo gibajuće svjetlo. Svjedoci događaja tvrde kako su vidjeli tijelo neobičnog oblika za koje vjeruju da je NLO.

Zbunjeni stanovnici zatrpali su telefonskim pozivima policiju u Somervilleu nakon što su na nebu opazili veliki lepršavi objekt. Dok je neke podsjećao na crnu traku, drugima je sličio na cilindar. Policija je smatrala da se radi o meteorološkom balonu. Kontrolni toranj zračnog prometa nije primijetio čudni predmet na nebu.

Izuzetno neobičan objekt preletio je i iznad zapadne Kanade. Na snimci, koju su uspjela uhvatiti tri fotografa, vidi se bliješteći objekt, koji izgleda kao da će pasti na površinu, no odjednom mijenja putanju prema gore i strelovito ubrzava te nestaje uz pomalo nevjerojatne svjetlosne efekte.

Čitatelj Dnevnik.hr u lipnju je snimio fotografiju na kojoj se vidi nešto slično NLO-u. Fotografija je snimljena između 10 i 11 sati i to iznad Krila Jesenice kod Omiša.

U kolovozu se Velika Britanija odlučila na iskrenost i objavila tajne dokumente o susretima s NLO-ima. Dokumenti su sadržavali iskaze svjedoka i njihove crteže te bilješke o tajanstvenim događajima iznad Britanije, ali i pismo u kojem se tvrdi kako je Winston Churchill naredio da se susreti s NLO-ima drže u tajnosti 50 godina kako bi se izbjegla masovna panika.

Kako NLO-i mogu izazvati zbrku na svojoj su koži osjetili putnici mongolske zračne luke. Zbog NLO-a u listopadu je tamošnji aerodrom bio privremeno zatvoren, a neki su letovi usmjereni na susjedni.

Rekordni 40-minutni video neidentificiranog letećeg objekta uspjeli su snimiti u Kini i to tijekom sunčeve pomrčine. Kako se radi o NLO-u potvrdili su i znanstvenici u Nanjingu. Objekt je nekoliko puta mijenjao oblik prije nego što se pretvorio u plavkasti sjaj. Ravnatelj tamošnjeg opservatorija je najavio kako će snimku proučavati godinu dana kako bi došli do detaljnijih podataka.

U New Yorku je zbog NLO-a i vrijeme stalo. Brojni začuđeni građani nisu mogli pogled maknuti s neba na kojem se nalazio neidentificirani objekt. I dok su neki tvrdili da se radi o balonu, drugi su se zaklinjali da su vidjeli i do tri NLO-a.

Nakon 30 godina u javnost je konačno puštena audiosnimka razgovora američkih vojnika tijekom mogućeg slijetanja NLO-a u šumi u Suffolku. Piloti iz američke zračne baze istraživali su tvrdnje engleskih farmera o čudnom svjetlu. Dolaskom na lokaciju i vojnici su svjedočili čudnoj svjetlosti, ali i oštećenjima okolnih stabala.

Izraelska je vojska sredinom prosinca oborila 'sumnjiv leteći nepoznati objekt', koji je lebdio iznad tajnog nuklearnog postrojenja Dimona. I dok su neki mediji tvrdili kako je u pustinji oboren NLO, drugi su bili sigurni kako se radi o bespilotnoj letjelici.

I dok se skeptični građani pitaju trebaju li vjerovati svojim očima kada ugledaju neobične objekte na nebu, čelnik ruske južne pokrajine Kalimkije uvjeren je u postojanje izvanzemaljaca. I ne samo to, on tvrdi kako ga je svemirski brod oteo. Dodao je i kako je sreo izvanzemaljce odjevene u žuto, ali s njima nije mogao komunicirati. Cijela je priča potaknula ruske dužnosnike na razmišljanje o pisanju jasnih uputa za vladine dužnosnike koje bi odredile što trebaju učiniti u slučaju da ih izvanzemaljci kontaktiraju, posebno ako znaju državne tajne.

No dok Rusi razmišljaju, UN je odlučio krajem rujna imenovati astrofizičarku iz Malezije osobom za koordinaciju odnosa za posjet izvanzemaljaca. 58-godišnja svemirska ambasadorica trebala bi čovječanstvo pripremiti za mogući posjet, koji prema profesoru Stephenu Hawkingu ne mora biti na prijateljskoj bazi.

Možda taj prvi kontakt bude i preko popularnih društvenih mreža. Naime, kalifornijski znanstvenici tvrde kako nam izvanzemaljci godinama šalju poruke slične onima na Twitteru, ali ih mi još uvijek ne znamo čitati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene