Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istina ili lažnjak?

VIDEO: Iznad Kanade letio 'norveški' NLO?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje zapadne Kanade preletio je izuzetno neobičan objekt, ili NLO, kako tvrde trojica fotografa, koju bili te sreće i zabilježili taj događaj.

Svoje fotografije poslali su kanadskom portalu TheWeatherSpace.com, a tu se nalaze i videosnimke tog, izgledom pomalo bizarnog događaja. Na njima je vidljivo kako se u kadru na nebu pojavljuje bliješteći objekt, koji prvo izgleda kao da će pasti na površinu, no odjednom mijenja putanju prema gore i strelovito ubrzava, da bi nestao uz pomalo nevjerojatne svjetlosne efekte.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

Iako navedeni portal tvrdi tri fotografa kao svjedoke i svu trojicu kao izvor video materijala i fotografija, teško je ne primijetiti kako se svjetlosni efekti na snimkama, nemaju baš nikakvog efekta na, prvo samo nebo, koje je jednako osvijetljeno tijekom 'light showa', a potom i same površine, na koju se ogromna svjetlost niti najmanje nije odrazila. Bilo, kako bilo, Kanađani su uvjereni kako se radi o njihovoj verziji norveškog spiralnog svjetla. Razlika je u tome, što je norveški 'fenomen' izazvao ruski projektil, a ovdje je to potpuna nepoznanica.

Kanađani vjeruju kako se scenarij sličan norveškom, mogao dogoditi samo sa dvije lokacije, koje su blizu zapadne Kanade. Jedna je vojna zrakoplovna baza Vanderberg te otok Kodiak na Aljasci. Međutim Aljaska je odmah isključena iz pretpostavki, zbog smjera putanje objekta, koji nije dolazio iz tog pravca, a Vanderberg je potvrdio kako oni ništa nisu lansirali. Jednu od video snimki svijetlećeg objekta, napravio je Steven Murray, koji kaže kako inače ima četiri postavljene kamere, koje hvataju meteore. 'Vidio sam ga iz svojeg ureda. Objekt se pojavio na monitoru. Dok sam stigao izaći van, objekt je već nestao, ali sam tada začuo u životu najglasniji udar iz daljine', ispričao je Murray.

Drugu video snimku istog događaja, iz nešto veće udaljenosti i drugog kuta, snimio je kanađanin Nathan Varney. Varney je dodao kako se golim okom doimalo da objekt eksplodira u zraku, no pregledavanjem snimke na kameri, vidi nešto kao 'prolazak kroz tunel'. U međuvremenu, Kevin Adams, vlasnik portala TheWeatherSpace.com kaže kako mnogi tvrde da se radi o čistoj prevari, što niti on sam ne isključuje, ali i dalje provodi istragu oko događaja i traži još očevidaca. 'neke stvari na slikama i videima se ne podudaraju, a vrisak na jednoj od snimaka je definitivno lažnjak', zaključuje Adamas.

 

Što Vi mislite o ovim snimkama?

  • Izgledaju autentično
  • Čisti lažnjaci
  • Ne zanima me

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene