Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalju direktne, kratke poruke

'Vanzemaljci šalju poruke kao twitteraši'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više ljudi informacije objavljuje i prima na društvenim mrežama, no uskoro ćemo ih možda primati i iz svemira. Znanstvenici tvrde da nam izvanzemaljci poruke šalju desetljećima, ali mi ih ne znamo očitati.

Poručuju da šalju kratke, direktne poruke u obliku kontinuiranih signala. 'Njihovo slanje poruka slično je onome na Twitteru', rekao je James Benford, psihijatar i predsjednik Udruge za mikrovalnu znanost.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić jede parizer Obratio se na Instagramu Bizaran video! Pogledajte kako Vučić jede parizer: "Siniša, evo majonez" Slika nije dostupna Davne 1998. godine NASA primila SOS poziv iz druge galaksije: 'Pomozite nam'?

'Kod svakog oblika života evolucija zahtjeva ekonomičnost resursa. A slanje signala kroz svjetlosne godine zahtijevalo bi ogromne resurse. Zbog toga oni ne šalju poruke svuda oko nas, nego precizno i to u signalnom rasponu od jednog do deset gigahertza', rekao je Gregory Benford, astrofizičar na Sveučilištu u Kaliforniji i Jamesov brat blizanac.

>> Hawking: Ovako izgledaju izvanzemaljci!

15.kolovoza 1977. godine teleskop u saveznoj državi Ohio primio je signal, koji je trajao 72 sekunde. Nazvan je 'Wow' signal. Došao je iz praznog neba, negdje u zviježđu Strijelca. Bio je na frekvenciji na kojoj bi znanstvenici očekivali da signal izvanzemaljaca bude. Nitko ga od tada nije mogao objasniti, piše Daily Mail.

Benfordovi tvrde kako su dosadašnji znanstvenici krivo tražili. 'Oni traže škripave zvukove na obližnjim zvijezdama, a trebali bi svoju pažnju usmjeriti u centar galaksije', kažu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene