Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odao državnu tajnu

Ruski čelnik priznao: 'Oteli su me izvanzemaljci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva traži se hitna istraga političara koji tvrdi da su ga oteli izvanzemaljci. Kirsan Iljumžinov, lider južne pokrajine Kalimkije, rekao je u TV emisiji, koja se emitira u udarnom terminu, da ga je oteo svemirski brod i da je sreo izvanzemaljce odjevene u žuto.

Iljumžinov je na gostovanju na TV Channel One krajem travnja rekao da je proveo nekoliko sati u društvu 'aliena'. Izjavio je da su ga posjetili u njegovom stanu u središtu Moskve 18. rujna 1997.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

Političar je rekao da je spavao kada je čuo kako ga neko zove s balkona. Izašao je van i vidio svemirski brod, 'napola proziran, napola nalik na cijev'. Ušao je unutra i vidio likove nalik ljudskim u žutim odijelima. Iljumžinov je izjavio da nije mogao komunicirati s izvanzemaljcima.

'Često su me pitali na kojem sam jeziku pričao s njima. Komunikacija je bila na nivou razmjene ideja', rekao je Iljumžinov. Zatim je rekao da je s izvanzemaljcima obišao njihov brod, koji je na Zemlju stigao kako bi uzeo uzorke. Kako tvrdi, za svoju priču ima nekoliko svjedoka.

Ruski zastupnik Andrej Lebedev zatražio je istragu zbog Iljumžinovljevih izjava. Od vlade je čak zatražio smjernice o tome što političari moraju učiniti u slučaju da ih otmu izvanzemaljci

U svom pismu predsjedniku Medvedevu naveo je podužu listu briga koje ga muče u vezi s tim. Tvrdi, pod pretpostavkom da čitava priča nije samo loša šala, da je u pitanju bio povijesni događaj o kojem je Kremlj trebao biti detaljno izviješten.

Također se pita ne bi li trebale postojati jasne upute za vladine dužnosnike što učiniti u slučaju da ih kontaktiraju izvanzemaljci. Navodi da bi se to posebno trebalo odnosti na one koji imaju pristup državnim tajnama.

Iljumžinov (48) prvi je i jedini predsjednik male budističke regije na obalama Kaspijskog mora, na čijem se čelu nalazi 17 godina. Bivši biznismen i milijunaš poznat je po ekscentričnom karakteru. Predsjednik je Svjetske šahovske federacije, a potrošio je desetke milijuna dolara kako bi od svoje pokrajine napravio raj za šahiste.

Vjerujete li u izvanzemaljce?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene