Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada su doznali da je ogromna životinja u njihovoj blizini, mještani su u ruke uzeli štapove i mačetu i odlučili se obračunati sa zmijom koja se baš spremala otpuzati u grmlje


Meksički seljani ubili su 7,6 metara dugu zmiju iz straha da bi toliko veliko biće moglo progutati dijete. Uplašeni mještani ogromnoj životinji su odrezali glavu nakon što su je uočena kako leži u blizini željezničke pruge, piše Daily Mail.

Vezani članci Zmija u salonu Šok na radnom mjestu: Zmija uskočila s ulice i prekinula sastanak Čegrtuša ''Osjećali smo se kao taoci u vlastitom domu'': Na pragu ih dočekala čegrtuša i zapriječila im prolaz

Upravo su putnici iz vlaka podigli uzbunu nakon što su vidjeli zmiju tijekom zaustavljanja u selu Benito Juarez. Na teren su izašli seljani naoružani štapovima i mačetom, u trenutku kada je zmija planirala otpuzati u grmlje.

Zmija je ugrizla za stražnjicu dok je sjedila na WC-u

Borci za zaštitu životinja kažu da bi se odgovorni mogli suočiti s optužbama, ali mještani se ne kaju i poručuju da su imali pravo zaštititi stoku, ali i sebe od ogromnog stvorenja.

'Nikad nisam vidio tako veliku zmiju i bilo je jasno da predstavlja opasnost za ljude i stoku', rekao je lokalac Nicandro Aguilar i dodao da je mogla progutati i dijete jednako kao janje ili tele. Drugi su zmiju, stanovnicu obližnje pećine, okrivili za nestanak nekoliko mladih životinja na tom području. U početku su krivnju svaljivali na orlove.

FOTO Što je to progutao ovaj piton?

Inače, ubijanje zmije otkriveno je sasvim slučajno. Seljani su se upravo spremalo ukoniti kožu sa životinje kada je mrtvu životinju uočio turist i fotografirao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook