Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijesni je muškarac službenike natjerao da sedam sati broje 300 tisuća kovanica.


Nicka Stafforda iz Cedar Bluffa, gradića u Virginiji, djelatnici lokalnog Odjela za motorna vozila upravo su upamtili jednom za svagda. Naime, porez od tri tisuće dolara na dva automobila je u platio u kovanicama, točnije u 300 tisuća njih! Dopremio ih je u pet tačaka, a "pošiljka" je sveukupno težila preko 700 kilograma. 

Vezani članci Osveta (Foto: Screenshot/YouTube) Iživljavala se na automobilu dok su je promatrači snimali, a onda je stigla policija Osveta (Foto: thechive.com) Osvetnici o kojima ne postoji filmska saga pokazali svoja (ne)djela

Stafford se na tako lud čin odlučio iz osvete, a razbjesnilo ga je to što su ga državni službenici "šetali" okolo kako im se htjelo.

Ukratko prepričano, Stafford je svojedobno zatražio telefonski broj lokalnog Odjela za motorna vozila kako bi dobio odgovor kako i gdje registrirati sinov novi automobil, ali je odbijen uz objašnjenje da broj naprosto nije namijenjen tome da se njime koriste građani.

Poziv mu je prebačen u pozivni centar u Richmondu, što ga je tako ljutitog nagnalo da se lukavo pozove na Zakon o pravu na pristup informacijama.

Naravno, broj lokalnog Odjela za motorna vozila (DMW) je nedugo potom dobio, ali nije na tome stao pa je iz hira zatražio još devet brojeva drugih DMW-ja u okolici. 

Kada je ponovo odbijen, razbacao se na sve strane sa sudskim tužbama i opet pobijedio jer mu je u utorak predstavnik glavnog državnog tužitelja uručio traženo. 

Veliko osvetničko finale je izveo u četvrtak na opisan način, a priči vrijedi dodati da je službenike natjerao da punih sedam sati broje usitnjen novac.