Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Crash for cash'

VIDEO Dokaz da namjerno izazivaju prometne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima britanske osiguravajuće kompanije Aviva, sumnja se da se od svih isplata čak 54% odnosi na namjerno izazvane automobilske nesreće ne bi li se izvukao novac od osiguranja.

Trenutak u kojem je 'crash for cash' banda (sudar za novac) naciljala nevinu žrtvu izazvavši automobilsku nesreću, zabilježen je kamerom. Nesretni je vozač tako postao žrtva takozvane 'ciljane skupine' koja izaziva namjerne prometne nesreće koje su postale svakodnevna pojava u Velikoj Britaniji, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nesreća Crni led okovao je Njemačku: Stanovnicima stiglo upozorenje, vatrogasci proglasili izvanredno stanje Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike

Video prikazuje kako je automobil ispred ovog nesretnog vozača namjerno zakočio, bez ikakvog razloga, te izazvao sudar.

Dobili na lotu i donirali milijune u kampanju za neovisnost Škotske

Prema podacima britanske osiguravajuće kompanije Aviva, čak 54% slučajeva, od ukupnog broja osiguranja ove kompanije, su automobilske nesreće za koje vjeruju kako je većina namjerno izazvana ne bi li se izvukao novac od osiguranja.

Nevini vozači tako u velikom broju postaju žrtve ovakvih prevara. Jedna takva namjerno izazvana nesreća dogodila se 2009. godine kod grada Newcastlea, kada je minibus sudjelovao u nesreći u tunelu, zabivši se u osobno vozilo, prilikom čega je ozlijeđen velik broj ljudi. Mini-bus je odmah nakon nesreće maknut s mjesta događaja što je izazvalo sumnje. Detaljnom i dugogodišnjom istragom ustanovljeno je kako je ta nesreća namjerno izazvana.

Inspektori koji su istraživali slučaj uspjeli su dokazati kako automobil koji je sudjelovao u toj nesreći uopće nije bio tamo, a otkriveno je i kako se vozač autobusa i osobnog automobila poznaju, što je bio još jedan dokaz prevare.

Britanci imaju problem, internet im je pun osvetničkih pornića

Tom Gardner, voditelj odjela inspekcije osiguravajuće kuće Aviva rekao je kako je samo u 2013. godini broj takvih namjerno izazvanih nesreće porasao za 19%.

Čak 45 prevara prijavljuje se svakodnevno, a one sveukupno dosežu brojku od 300.000 funti, što je više od 2.5 milijuna kuna.

Video ovog najnovijeg slučaja prevare pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene