Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruge digle uzbunu

Britanci imaju problem, internet im je pun osvetničkih pornića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Britaniji je u porastu trend takozvanih "osvetničkih pornića". Da je problem postao prevelik upozoravaju brojne udruge za zaštitu prava žena i dobrotvorne udruge.

U proteklih godinu dana osjetno je porastao trend objavljivanja osvetničkih pornića na britanskom webu, rekla je za BBC Laura Higgins, menadžerica iz britanskog Centra za sigurniji internet, a prenosi Independent. "Ono što mi vidimo je samo vrh sante leda. Previše ljudi je jednostavno previše posramljeno ili poniženo da bi potražilo pomoć", istaknula je Higgins.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Internetom kruži pornić s Kylie Minogue?!

Dodala je kako postoji zakon koji štiti prava žrtava "osvetničkih pornića", no da nije dobro koordiniran. Naglasila je da sve ovisi o tome tko radi u lokalnim policijskim postajama te jesu li lokalni sudovi imali iskustava s takvim slučajevima.

Udruge od vlasti traže da zabrani takvu vrstu aktivnosti na internetu, baš kao što su to napravile američke savezne države Kalifornija, Teksas i Utah.

Osvetnički pornić je video snimka kućne produkcije s činom seksa, koju neka osoba objavljuje na internetu bez znanja partnera (ili bivšeg partnera), a samo s jednim ciljem - narušavanjem ugleda te osobe i sramoćenjem iste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene